8 giftige typer, du skal befri dig selv for i 2018

Mange af os har ambitioner for, hvad vi gerne vil opnå i det nye år, men desværre kan vi opleve, at mennesker i vores liv spænder ben for vores livsglæde, forhåbninger og drømme

Giftige mennesker dreamstime xs 75488133

Årsskiftet er et oplagt tidspunkt til refleksion og eftertanke, og det nye år giver dig muligheden for at lade negative og giftige mennesker fylde mindre i dig liv. Det kan være både kolleger, samarbejdspartnere, venner og familiemedlemmer - og det kan også være din partner.

Ifølge Huffingtonpost.com er der særligt 8 typer af mennesker, som kan gøre større skade end gavn for dig, hvis du giver dem lov til at fylde for meget i dit liv, din hverdag og dine tanker. Disse typer er skitseret her:

  1. Mennesker, der trækker dig ned: Det er mennesker, som ikke fejrer dine sejre og glæder i livet, men i stedet trækker dig ned og ser problemer selv i dine lyseste øjeblikke. Du risikerer, at disse mennesker gradvist suger livsglæden ud af dig. Omgiv dig med mennesker, der er i stand til at glæde sig på dine vegne.
  2. Mennesker, der ’gaslighter’ dig: Begrebet ’gaslighting’ stammer fra en gyserfilm med Ingrid Bergman i hovedrollen. Hun kom til at tvivle på sin egen sunde fornuft, fordi hendes ægtefælle bildte hende ind, at hun så syner og var psykisk ustabil. Hans metode var blandt andet at skrue op og ned for gassen, så gaslamperne blinkede - hvorefter han fortalte sin hustru, at hun så syner, når hun så blinkene. Mennesker, der ’gaslighter’ dig, forsøger at manipulere med dig, så du bliver forvirret og tror, at du er problemet. Disse mennesker kan også finde på at fortælle løgne om dig til andre mennesker, for at vende mennesker imod dig.
  3. Mennesker, der udnytter dig: Det er mennesker, som kræver din tid og din energi uden hensyn til dine behov. Alt kommer til at handle om deres egen selvoptagede agenda.
  4. Dysfunktionelle familiemedlemmer: Hvis et familiemedlem overskrider dine grænser eller er ude i et misbrug, som de ikke vil have hjælp til at komme ud af, kan det være nødvendigt for dig at genoverveje relationen. Et dysfunktionelt familiemedlem kan dræne dig både for energi og penge.
  5. Den ven, du er vokset fra: Selv om de fleste af os håber på, at vores venskaber vil vare for evigt, er virkeligheden en anden, og det er helt i orden. Mange venner er kun i vores liv i en tidsperiode. Hvis det over en længere periode viser sig, at det primært er dig, der yder og din ven, der nyder, kan det være et tegn på, at jeres venskab ikke længere er i balance, og at I måske skal videre i hver sin retning.
  6. Mennesker, der holder regnskab med dine fejltagelser: Disse mennesker vil konstant finde fejl ved dig og huske enhver fejltagelse, du nogensinde har begået. Formålet er at bruge dine fejl mod dig i fremtiden. Du vil aldrig være god nok til dem.
  7. Mennesker, der massivt kritiserer dig: Ingen af os er perfekte, og derfor sætter vi ofte vores lid til andre menneskers ærlige meninger om os. Imidlertid er det vigtigt, at du er opmærksom på, at et menneske, der altid kritiserer dig, ikke er nogen rigtig ven. Ekstremt kritiske mennesker har ofte problemer med deres eget selvværd, og de spejler disse problemer over på dig. Det er ikke sundt for dig at leve med.
  8. Den giftige partner: Det kan være svært at komme ud af at giftigt, romantisk forhold, men ofte er det den sundeste og bedste beslutning for dig at afslutte forholdet. Det gælder specielt, hvis din partner lyver, har et alkoholmisbrug eller er voldelig og grænseoverskridende over for dig. Det gælder om at komme ud af sådan et parforhold, før det bliver endnu værre, og du bare får det dårligere og dårligere og dårligere.

Kilde: Huffingtonpost.com