Åbent samråd om at forbedre beskyttelsen mod psykisk vold

FOLKETINGET: Folketingets Ligestillingsudvalg har kaldt justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) i samråd om, hvilke initiativer ministeren agter at iværksætte for at forbedre beskyttelsen mod psykisk vold mod mænd, kvinder og børn

 JustitsministerenDer findes ifølge justitsminister Søren Pape Poulsen ikke nogen nemme måder at komme den psykiske vold til livs på. Foto: Andreas Houmann

Ligestillingsudvalget har indkaldt justitsminister Søren Pape Poulsen i åbent samråd og bedt ham redegøre for, hvilke initiativer ministeren agter at iværksætte for at forbedre beskyttelsen mod psykisk vold mod mænd, kvinder og børn samt redegøre for tidshorisonten for iværksættelse af disse initiativer. Det skriver ft.dk.

Psykisk vold er langvarig nedgørelse og krænkelse af den anden part i et forhold, som langsomt nedbryder et menneske. Ifølge eksperter er denne type vold lige så skadelig - hvis ikke mere skadelig - end fysisk vold. Derfor inviterede justitsministeren i efteråret 2017 krisecentre til møde. I den forbindelse udtalte han til dr.dk:

"Der findes ingen nemme måder at komme det til livs, men vi skal selvfølgelige insistere på, at folk får de beviser, de kan, og at de anmelder det. Så må vi se, om vi skal til at straffe ekstra."

Justitsministeren understreger, at problemet ligger hos de mennesker, som udfører psykisk vold. Han hæfter sig også ved, at psykisk vold i dag er forbudt i straffelovens paragraffer om vold og trusler:

"Alle ved, at du ikke må udføre psykisk vold, og at du ikke må terrorisere andre."

Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 17. januar 2018. Samrådet starter kl. 14.00 i lokale 2-080 på Christiansborg.

Læs mere på ft.dk >>

LÆS OGSÅ PÅ POWERKVINDERNE.DK:

ARTIKLER I PRESSEN OM AT GØRE PSYKISK VOLD STRAFBART:

BESØG POWERKVINDERNES SITE: PSYKISKVOLD.DK >>

Følg vores side om psykisk vold på Facebook >>

 

 Psykopat anmeldelseElsker du en tyran   forside 500x500