Kvinder i Dansk Metal styrker hinanden i de ting, som de vælger og brænder for

KVINDEKONFERENCE: Powerkvinderne holdt den 29. august en workshop for stærke kvinder i metalfagene på Dansk Metals kvindekonference. Under fem procent af medlemmerne er kvinder, så derfor kræver det råstyrke, power og mod at vælge en karriere, hvor du måske er den eneste kvinde på holdet - og det har de!

MetalkvinderFotograf Ivan Boll har produceret en kort video fra Dansk Metals Kvindekonference 2020, hvor du kan høre kvinder fortælle om livet og udfordringerne for kvinder i metalfagene.

"Jeg er med på denne konference, fordi jeg synes, at det er vigtigt, at kvinder kan styrke hinanden i de ting, de vælger og brænder for. Og det kan godt være forbundet med nogle udfordringer at være kvinde i et typisk mandefag."

Sådan lyder det fra skibstømrer Winnie Christiansen, som var en af de mange deltagere på Dansk Metals kvindekonference den 28. - 29. august 2020 på Metalskolen. På konferencen holdt skuespiller Birgitte Raaberg og cand.polit Anne-Mette Barfod fra Powerkvinderne en workshop med et overflødighedshorn af inspiration til de seje og engagerede kvinder fra alle grene af metalfagene.

På workshoppen fik kvinderne lækre værktøjer til at styrke deres personlige mod, formulere sig positivt, sætte sig mål og ranke ryggen med gennemslagskraft. Deltagerne fik mulighed for at komme ud på gulvet og prøve kræfter med kropssprog, stemme og mimik. Workshoppen blev afrundet med en sang om Dansk Metals stærke kvinder, som blev sunget af konferencens deltagere, akkompagnement af Jakob Bjørn Schwerin. Teksten var skrevet af Powerkvinderne til den helt specielle lejlighed med inspiration fra arrangørerne hos Dansk Metal.

"Vi er meget, meget få kvinder, går jeg og bilder mig selv ind. Og så kommer jeg til denne kongres og finder ud af, at vi faktisk er en del kvinder", fortæller datateknikkerelev Rebecka Thyssen med speciale i programmering.

"Jeg synes, at det er vigtigt at støtte op omkring denne kongres, sådan at andre kvinder, der måske går og gemmer sig i hjørnerne, også får mod til at vise sig og stå ved dem, de er."

På Dansk Metals Konference for kvinder i metalfag får kvinderne et stærkt netværk på tværs af fag og geografi – og en masse faglige inputs. Og det giver energi at være sammen. Det kan være rart at dele erfaringer og strategier med andre kvinder, når man til daglig måske er den eneste på jobbet.

"I Dansk Metal vil vi gerne være med til at skabe rammerne for, at flere kvinder kan se sig selv i metalfagene, og heldigvis ser vi faktisk en stigning i antallet af kvinder blandt medlemmerne", lyder det fra konferencens arrangører fra Dansk Metal i et opslag på Facebook.

Fotograf Ivan Boll har produceret en kort video fra konferencen, hvor du kan høre kvinder fortælle om livet og udfordringerne for kvinder i metalfagene. Samtidig er der klip fra træning i kropssprog og stemme med skuespiller Birgitte Raaberg.

Se videoen her med interviews med kvinder på konferencen >>

SANGEN TIL METALS KVINDEKONFERENCE 2020

Melodi: Hvad gør vi nu, lille du? - Gasolin og Mogensen
Tekst: Powerkvinderne.dk

Nu brøler kvinderne her i Metal:

Vi er de stærke, som brænder for al’

det der med kvinder i vores herlige fag.

Velkommen blandt os, nu i dag.

 

I gamle dage var fag’ne for mænd.

Nu er vi alt fra leder til svend.

Vi er forskellige – det er jo det, der er sjovt,

og kvinder med mod er ej flovt.

 

Der findes men’sker i dette land,

som ikke har tilstræk’lig forstand,

for kvindens plads er jo der, hvor hun gerne vil vær’

så vi vil vær’ med – nul besvær.

 

Vi kan det samme, som alle de mænd,

der ikke ser os som mester og svend.

Vi vil bevise vort værd igen og igen,

til de ser det klart, kære ven.

 

Vi vil ha’ lov til at være os selv

med svejsejern, en knold og en hæl.

Vi kan så meget forskelligt, ja det er jo sandt,

båd’ være bløde – og ha’ kant!

 

For alle kvinder, de kan, vil og tør,

men vi kan bli’ så trætte og ør’

ved tanken om, hvor svært det kan være at få

praktik-pladserne op at stå.

 

Ja, for Metal er for kvinder og mænd.

Vi går jo virkelig helt fint i spænd.

Så lad os samles stolte om den fælles sag:

Kvinder i Metal, nu i dag!

Kvinder i Metal, nu i dag!

Kvinder i Metal, nu i dag!