Mænd mellem 40 og 60 år kan ikke selv se problemet

Ledelses- og partnerlaget i danske virksomheder er ofte hvide mænd i alderen 40 til 60 år, som slet ikke selv har tænkt på, at det kan være et problem. Det forklarer adm. direktør for Philips i Norden, Nille Klæbel, til Børsen

Det kan være op ad bakke for kvinder at nå til tops i dansk erhvervsliv, og som land rasler vi år for år ned ad verdensranglisten, når det gælder kvinders deltagelse i ledende poster. I år ligger vi på en 110.-plads i 'Global Gender Gab Report 2021'

"Hvis jeg skal være helt ærlig, så ville jeg tøve med at anbefale en ung ambitiøs kvinde at tage et job i en dansk virksomhed frem for i en udenlandsk koncern. For vi mangler simpelthen kvindelige forbilleder i toppen af dansk erhvervsliv."

Det udtaler adm. direktør for Philips i Norden, Nille Klæbel, til Børsen. Hun mener, at ledelses- og partnerlaget i danske virksomheder ofte er hvide mænd i alderen 40 til 60 år, som slet ikke selv har tænkt på, at det kan være et problem. Derfor har Nille Klæbel selv i stort set hele sin karriere arbejdet for store udenlandske virksomheder.

At det står skraldt til med kvinder i toppen af dansk erhvervsliv dokumenteres af 'Global Gender Gab Report 2021', hvor Danmark er faldet til en 110.-plads på verdensranglisten, hvad angår kvinders deltagelse i ledende poster.

Kilder: Børsen og Global Gender Gab Report 2021