Dobbelt så mange kvinder som mænd er storforbrugere af museer, teatre og koncerthuse

En gruppe på 800.000 personer bruger stort set alle typer kultur mere end den gennemsnitlige borger i Danmark. Næsten to ud af tre personer i denne gruppe er kvinder, og det er især, når det gælder museumsbesøg, klassiske koncerter og klassisk scenekunst fx teater, skuespil, musical, opera eller ballet, at gruppen skiller sig ud fra gennemsnittet

Teater dreamstime s 72805068Ny analyse tegner et billede af, at det er højtuddannede, kvinder og personer bosat i hovedstaden, der typisk vil have det største forbrug af kultur både inden for og uden for hjemmet.

14. oktober 2021

16 pct. af befolkningen har et stort og bredt forbrug af kultur både inden for og uden for hjemmet.. Herunder er kvinder, personer med en høj uddannelse og personer med bopæl i hovedstaden overrepræsenterede. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik.

Analysen opdeler Danmarks befolkning fra 16 år og op i fem grupper med forskellige kulturvaner på basis af data fra Kulturvaneundersøgelsen 2018-19. Her konkluderes det bl.a., at 16 pct. af befolkningen har et bredt og højt kulturforbrug, og at der i denne gruppe er en overvægt af højtuddannede, kvinder og personer med bopæl i hovedstaden.

"Denne gruppe består af ca. 800.000 personer, der bruger stort set alle typer kultur mere end den gennemsnitlige dansker. Næsten to ud af tre personer i denne gruppe er kvinder," siger chefkonsulent i Danmarks Statistik, Agnes Tassy.

Det er især på kulturtilbud uden for hjemmet såsom museumsbesøg, klassiske koncerter og klassisk scenekunst fx teater, skuespil, musical, opera eller ballet, at gruppen skiller sig ud fra gennemsnittet.

Kilde: Danmarks Statistik via Ritzau