Hun søgte tryghed i maden og hos de helt forkerte mænd

Som helt ung mødte Nadja alle de forkerte mænd, og hun gjorde alt for at beholde dem. Dengang troede hun nemlig, at den eneste ene kunne give hende den tryghed, hun manglede i sin barndom - en barndom med druk og psykisk sygdom. I dag er hun forfatter, socialrådgiver, foredragsholder og influencer

NadjaI bogen 'Nadja og de 170 kilo' fortæller Nadja Engsig sin historie om, hvordan en utryg barndom har sat dybe spor.

20. maj 2023

Nadja Engsigs vej til kærligheden har været dyr. Både på bankkonto og sjæl. Men der er en grund til, at Nadja som helt ung traf mange forkerte valg i kærlighedslivet og endte med at veje 170 kilo. Nadjas størrelse handlede hverken om mad eller uheld i kærlighed. Begge dele handlede om Nadjas evige jagt på tryghed.

Trygheden manglede hun nemlig i sin barndom, som i perioder var præget af alkohol og psykisk sygdom. Maden gav hende kortvarigt tryghed, ligesom hun forventede at finde trygheden, når hun mødte den eneste ene.

”Som teenager satte jeg alt ind på at finde en mand, der bare ville give mig et lille gran af kærlighed. Jeg var overbevist om, at hvis jeg fandt den rigtige mand, ville han redde mig, og så ville alt blive godt. Tit fandt jeg sammen med mænd, der var en del ældre end mig, fordi jeg bildte mig ind, at de kunne give mere stabilitet”, fortæller Nadja i et interview med Ude og Hjemme. Hun blev kendt i hele landet i TV 2-programmet ”Nadja og de 170 kilo".

Grænseløs kærlighed
Nadja fandt dog ikke ligefrem stabilitet i nogen af de mænd. Tværtimod endte de ofte med at behandle hende koldt, ligegyldigt og uberegneligt. Men det fik desværre ikke Nadja til at vende dem ryggen.

”Når jeg var sammen med en fyr, gav jeg alt og sagde aldrig nej. Det var lige meget, hvordan han behandlede mig, for jeg troede, at hvis jeg bare opførte mig som den bedste kæreste nogen sinde, ville de nok begynde at elske mig", fortæller hun til Ude og Hjemme.

Nadja har valgt at tale åbent om sine første uheldige oplevelser med kærligheden, ligesom hun gør om andre svære ting i livet i håb om at gøre det lidt lettere for andre. Hendes stemme gør nemlig en forskel. I dag følger flere end 22.000 danskere hende på Instagram, ligesom rigtig mange har læst hendes bog 'Nadja og de 170 kilo' og fået øjnene op for, hvad der ligger bag alle hendes kampe. I bogen fortæller hun om sin kaotiske barndom, hvor mad blev det eneste faste holdepunkt. Om svigt, smerte og sorg – og et tiltagende misbrug af makrelmadder, marsbarer og mayonnaise.

Om at finde trygheden i sig selv
Hvordan bliver man et helt menneske, når man er vokset op i en sammenbrudt familie og er rundet af omsorgssvigt, sexovergreb og en spiseforstyrrelse, der har slået dybe rødder?

”Jeg har gået i rigtig meget terapi og arbejdet med det mentale. Efterhånden lærte jeg at tro på, at jeg faktisk havde værdi, og jeg godt måtte ønske mig en fremtid. Det betød, at jeg tog en hf og uddannede mig som socialrådgiver, og det var med til at give mit liv mening”, siger Nadja. Hun vil dog altid vil have spiseforstyrrelsen med i bagagen. En gastrisk bypass i 2020 har imidlertid hjulpet hende med at tabe sig en del, og i dag venter hun barn med sin kæreste - en mand, der er god for hende.

Kilde: Ude og Hjemme

Se 'Nadia og de 170 kilo' på TV2 play >>