Samarbejde skal sikre hjælp til voldsudsattes kæledyr

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation

13. marts 2024

For mange voldsudsatte kvinder er kæledyr ofte en stopklods for, at de og deres børn kan bryde fri af volden. Kvinderne har ofte ikke mulighed for at få deres kæledyr med, og de frygter for, hvad der kan ske med dyrene, når de efterlades hos en voldsudøver.

Samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse skal sikre, at kæledyrene ikke efterlades i hjemmet med risiko for, at de bliver udsat for mishandling. Samtidig bidrager projektet til, at flere kvinder kan forlade en voldelig partner og søge hjælp og beskyttelse på et krisecenter ved at få akut nødpasning af deres kæledyr, når de kommer på krisecenter. 

"Det kan være et stort skridt at forlade en voldelig partner og søge hjælp og beskyttelse på et krisecenter. En væsentlig barriere for at tage skridtet kan ofte være, at familiens kæledyr ikke kan komme med. Når kvinden og hendes børn ved, at deres kæledyr er i sikkerhed, kan de bedre koncentrere sig om opholdet på krisecenteret, og den proces det er at blive fri af volden", siger Laura Kirch Kirkegaard, der er direktør i LOKK. 

Samarbejde hjælper både mennesker og dyr  
Siden 2018 har LOKK og Dyrenes Beskyttelse haft et samarbejde omkring projektet ’Kæledyr i nødpasning’. I projektet tilbyder Dyrenes Beskyttelses internater akut ophold til kæledyr, når kvinder søger hjælp og beskyttelse på et krisecenter. Akutopholdet kan vare i op til 14 dage, mens der bliver fundet en mere langsigtet løsning med omtanke på det enkelte kæledyrs behov. 

"Det kan være altafgørende at få sit kæledyr med sig ud af hjemmet. For mange kvinder og børn er deres dyr et ligebyrdigt familiemedlem, og derfor efterlader de dem ikke med en voldelig partner. Når man ved, at ens dyr er i gode hænder, får mange kvinder den ro de har brug for, til at starte deres liv forfra og arbejde mod en fremtid uden vold, og det hjælper både dyr og mennesker i sidste ende", siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.    

Dyrenes Beskyttelse hjælper med akut nødpasning, aktivering og, om nødvendigt, dyrlægehjælp. Hvis det er nødvendigt, er der også mulighed for at Dyrenes Beskyttelse henter dyrene og sikrer, at de kommer godt frem til dyreinternatet.   

Flere kvinder kommer på krisecenter: I Danmark har ca. 880.000 familier et eller flere kæledyr. Antallet af kvinder og børn, som søger beskyttelse på krisecenter er steget støt over de seneste 5 år. Sidste år kom knapt 3.000

Kilde: Ritzau

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce