forum banner web

Topic-icon Jeg føler mig fanget i mit forholdt

Mere
8 måneder 3 dage siden #474 af CamiSen
Hej alle,

Jeg er en udlænding, så undskyld, min dansk er ikke så god endnu.

Jeg ville bare vide, om det, der jeg oplever, er psykologisk vold(Jeg har ikke erfaring med det, det er mit første forhold)
Jeg er gift med en dansk mand, vi har været sammen i fem år nu. Vi har boet i Danmark i næsten to år (jeg kommer fra et land uden for EU). I de første par år var min mand meget dejlig og vi var glade for hinanden, men det blev lidt efter lidt værre, og nu er det meget svært for mig at være sammen med ham. Han blev meget irritabel, han kan blive vred på de mindste ting, og han skaber meget store konflikter ud af det. Og han giver mig altid skylden for alle konflikter, han siger, at hans reaktion kun er en konsekvens af, hvad jeg gør. Han siger, at det er hans natur, og jeg skal bare acceptere ham som han er. Jeg er hele tiden stresset og spændt, fordi jeg skal være opmærksom på hvad jeg siger og hvad jeg gør for ikke at gøre ham vred. Jeg lever i forventning af en konflikt. Han er ikke vred hele tiden - sommetider er han meget sød og så kan jeg ikke tro på at han kan være så aggressiv og vred. Det er meget forvirrende.

Han begyndte også at kritisere, hvad tøj og smink jeg har på, og vil have mig til at ændre det, selv om han i starten af ​​vores forhold kunne lide det, og jeg ændrede det ikke.
Han vil ikke at jeg finde et job, han siger, at der ikke er behov for det.

Jeg ønsker at gå fra ham, men jeg har kun en midlertidig opholdstilladelse på grund af familiesammenføring. Hvis jeg gå fra ham, vil jeg miste den, fordi jeg har ikke et job og et sted at bo, men jeg vil gerne bo i Danmark (det kunne jeg gøre efter to års ophold i Danmark hvis jeg havde et job)
Jeg har ingen venner hverken i Danmark eller i mit hjemland. Jeg er meget stresset og deprimeret og sommetider vil jeg dræbe mig selv.

Jeg ville bare høre, om nogen oplevede noget som jeg beskrev eller kender nogen, der oplevede det, og hvordan de løst det.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
8 måneder 2 dage siden - 8 måneder 2 dage siden #476 af EnouQh
Kære CamiSen

Din situation og dine muligheder er, som du selv skriver, desværre ikke gode!

Du har måske været rundt på nettet for at finde links, der beskriver din problemstilling?

Her er et par links og sider, hvor du kan læse de kolde facts. Det ene af linkene indholder også link til en landsdækkende rådgivning.

Vold mod Udenlandske Kvinder
Landsdækkende Rådgivning
Tlf. 88709898 eller 26223611
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Citat: Amnesty Internationals rapport: ”Valget mellem vold og udvisning” viser, at voldsramte familiesammenførte kvinder i Danmark ofte står i et dilemma mellem at udholde volden i ægteskabet eller at blive udvist af Danmark.

Den danske stat er forpligtet af de internationale menneskerettighedskonventioner til at beskytte kvinder mod vold, men desværre beskytter den danske stat ikke de voldsramte familiesammenførte kvinder i tilstrækkelig grad.

Familiesammenførte kvinder har opholdstilladelse i Danmark på grund af deres ægteskab, og de kan som udgangspunkt først få egen opholdstilladelse efter 7 år i Danmark.

Den danske udlændingelov indeholder dog en undtagelsesbestemmelse, der giver familiesammenførte kvinder mulighed for at blive i Danmark, hvis de har forladt et voldeligt ægteskab, inden de 7 år er gået. Desværre viser Amnestys rapport, at undtagelsesbestemmelsen ikke virker efter hensigten.

Størstedelen af de kvinder, der ansøger om opholdstilladelse med begrundelse i et voldeligt ægteskab, får nemlig afslag.

www.ft.dk/samling/20051/almdel/reu/bilag/664/288253.pdf

— — —

Vi har også den erfaring, at udlændingestyrelsen på stribe afviser forsat at give opholdstilladelse eller som de selv udtrykker det, undlader at tage stilling.

Man foretager en såkaldt helhedsvurdering, om kvindens situation og tilknytning til DK.

Selvom Udlændingestyrelsen skulle acceptere kvinden har været udsat for fysisk og psykisk vold, vil denne helhedsvurdering i mindst to tredjedele af disse tilfælde ende med en udvisning, hvis Udlændingestyrelsen først og som regel har bestemt sig for at kvinden ingen “reel” tilknytning har til DK.

Har man ikke barn med “manden” er afgørelsen nem.

www.vold-mod-udenlandske-kvinder.dk/vold-fra-maend

— — —

www.nyidanmark.dk/da/SituationChange/Fam...eunification/Divorce
www.vold-mod-udenlandske-kvinder.dk/minibibel/
www.vold-mod-udenlandske-kvinder.dk/vold-fra-maend/
Sidste redigering: 8 måneder 2 dage siden ved EnouQh.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
8 måneder 1 dag siden #478 af CamiSen
Mange tak for dit svar og informationen!

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Tid til at oprette siden: 0.049 sekunder