DU KAN NÅ DET ENDNU: Styrk kommunikationen mellem mænd og kvinder på job

KURSUS: Powerkvinderne og FIU-ligestilling (Fagbevægelsens Interne Uddannelsessektion for ligestilling) afholder i samarbejde kurset "Styrk kommunikationen mellem mænd og kvinder på jobbet', som starter den 15. januar i København. Du kan stadig nå at tilmelde dig

 

 

Selv om kvinder og mænd har mange fællestræk, er ”den lille forskel” nok så interessant. Powerkvinderne og FIU-ligestilling ( Fagbevægelsens Interne Uddannelsessektion for ligestilling) afholder med start den 15. januar kurset:

"Styrk kommunikationen mellem mænd og kvinder på jobbet".

På kurset får du masser af viden, inspiration og tricks til, hvordan du kan styrke kommunikationen mellem mænd og kvinder og skræddersy dine budskaber, så både mænd og kvinder på arbejdspladsen lytter med.

Kurset er åbent, så alle med interesse for mænd, kvinder og kommunikation er velkomne. Kurset holdes centralt i København og løber over i alt fem kursusdage fra januar til juni 2015. Alle kursusdage ligger på en torsdag i tidsrummet 10-16.

PROGRAM FOR KURSUSDAGENE:

15. januar: Hvor stor er den lille forskel?

Hjernen, biologien, kulturen - og kønsforskellene

Hvor stor forskel er der på mænd og kvinder, og hvad betyder forskellen i hverdagen og på jobbet? Er mænd virkelig fra Mars, mens kvinder er fra Venus - og er det rigtigt, at kvinder er villige til at arbejde gratis, mens mænd kun går efter høj løn, prestige og topposter?

12. februar: Opfører kvinder og mænd sig forskelligt på jobbet?

Mænds og kvinders forskellige adfærd på job

Er mænd er bedre til at føre sig frem og konkurrere, mens kvinder er nogle ’flittigliser’, der har fokus på relationer, samarbejdet, trivslen og arbejdsmiljøet? Hvordan kan det være, at arbejdsmarkedet stadig er så kønsopdelt, og hvad skal der til, hvis kvinder og mænd skal arbejde bedre sammen i både mande - og kvindefag?

9. april: Hvorfor er det primært mænd, der sidder på magten?

Samfundsstrukturer, magtforhold og stereotyper

Hvorfor sidder der så mange mænd på magten? Er det fordi mænd har rundsave på albuerne, eller er det fordi kvinder ikke gider al den mandehørm på chefgangen? Findes der nogle usynlige magtstrukturer i samfundet, som betyder, at kvinder tier i forsamlinger, mens mænd tager taletiden i medierne, på jobbet og omkring middagsbordet? Og er det egentlig mere prisværdigt at være tømrer, end det er at være pædagog?

7. maj: Hvordan får fagbevægelsen både kvinder og mænd i tale?

Womenomics: Kvinder, mænd og fagbevægelsen

Talrige undersøgeler viser, at det er kvinden, der er familiens indkøbschef. Hvor god er fagbevægelsen til at få både mænd og kvinder i tale, og er der forskel på, hvordan man tiltrækker og fastholder kvindelige og mandlige medlemmer? Hvordan kan fagbevægelsen kommunikere sine budskaber til mænd og kvinder sprogligt, via grafik, web, sociale medier og fotos m.v.?

4. juni: Er der forskel på kvinders og mænds kropssprog og stemmebrug?

Kommunikation, signaler og forskelle i kropssprog og stemmebrug

Bruger kvinder og mænd de samme ord, når de skal udtrykke sig, eller taler vi ’mandsk’ og ’kvindsk’? Er der forskel på mænds og kvinders kropssprog og stemmebrug? Hvordan kan det være, at kvinder nikker så meget, og at mænd ranker ryggen og bruger den dybe stemme, når de vil tages alvorligt?

Udbytte:

 • Du får den nyeste internationale viden om forskelle mellem mænds og kvinders adfærd på jobbet.
 • Du får indsigt i, hvordan mænd og kvinder kommunikerer forskelligt både med ordvalg og kropssprog.
 • Du får bevidsthed om, hvordan dit eget kropssprog har forskellig indflydelse på kvinder og mænd.
 • Du får værktøjer til at skræddersy dine budskaber til både kvinder og mænd.
 • Du får en helt ny m/k-kønsbevidsthed, som er en fordel for dig i rollen som tillidsrepræsentant eller som medlem eller ansat i fagbevægelsen.

Indhold:

 • Kønsforskelle på jobbet.
 • Om at tale ”mandsk” og ”kvindsk”.
 • Mænds og kvinders forskellige prioriteringer.
 • Forskelle på kvinders og mænds selvtillid.
 • Når kvinder har fokus på proces, samarbejde og arbejdsglæde, mens mænd har fokus på mål, resultater og løsninger.
 • De skøreste og sjoveste misforståelser mellem mænd og kvinder på jobbet.
 • Sådan får du samarbejdet mellem mænd og kvinder til at fungere.

Målgruppe:

Tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, samt valgte og ansatte i fagbevægelsen.

Undervisere:

Birgitte Baadegaard og Anne-Mette Michaelsen fra Powerkvinderne.

Birgitte Baadegaard er cand.merc., coach, forfatter og har rådgivet hundredevis af kvinder og mænd om karriere og jobsøgning. Hun skriver lige nu en bog om forskelle mellem mænd og kvinder på jobbet og er i øvrigt forfatter til bogen: ”Søg det job - og få det”, en bog til kvinder.

Anne-Mette Michaelsen er cand.polit, journalist og stifter af Powerkvinderne. Hun udgiver i 2015 bogen "Succes hos kvinderne - få fat i det store vækstmarked".  Anne-Mette holder fast i kursets røde tråd – og giver værktøjer til at kommunikere effektivt samtidig med, at hun har indblik i forskelle mellem mænd og kvinder både i Danmark og internationalt. Anne-Mette har sammen med Anita Mac i 2011 udgivet bogen "Pæne piger kommer i himlen - kloge kvinder vælger selv".

Tid og sted:

Torsdage den:

15. januar, 12. februar, 9. april, 7. maj og 4. juni.

Alle dage kl. 10.00 – 16.00.

Dansk Metal, Nyropsgade 38, 1780 København V. eller

3F, Kampmannsgade 4, 1790 København V.

Eller et andet sted, der også er ca. 10. minutters gang fra Hovedbanegården.

FIU-nr.: 5207 15 00 50

Pris: 7.500,00 kr.

Tovholder:

Susanne Fast Jensen, 3F.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Besøg FIU-ligestilling >>