Er du afhængig af din partners kærlighed?

”Kvinden, der er afhængig af sit forhold, lider ofte af en blanding af selvudslettelse og megalomani: Hun tror, at hun gennem sin kærlighed kan overbevise partneren om at ændre sig – få ham til at holde op med at drikke, slå, spille eller træne hele tiden – og at han vil gøre det for hendes skyld", lyder det fra ´psykolog Vitha Weitemeyer

Lever du i et parforhold, der bevæger sig fra himmel til helvede og tilbage igen uden ro og hverdag imellem. Tilsidesætter du arbejde og børn for kærestens skyld, og er du overbevist om, at kærligheden overvinder alt, og at det hele nok skal forandre sig til det bedre, hvis bare…

...så lever du måske i et parforhold, hvor du er afhængig af kærlighed, fuldstændig som man kan blive afhængig af stoffer. Det fortæller psykolog Vitha Weitemeyer i sin bog ”Forelsket i en drøm”. Hun siger:

”Kvinden, der er afhængig af sit forhold, lider ofte af en blanding af selvudslettelse og megalomani: Hun tror, at hun gennem sin kærlighed kan overbevise kæresten om at ændre sig – få ham til at holde op med at drikke, slå, spille eller træne hele tiden – og at han vil gøre det for hendes skyld”.

I bogen viser Weitemeyer, hvordan kvinden gennem sin besættelse af forholdet undgår at forholde sig til sig selv og sin egen ensomhed og følelse af tomhed.

”Denne gruppe af kvinder kommer ofte fra ustabile hjem, og de gentager det mønster, de kender fra deres barndom. De har lavt selvværd med hjemmefra, og deres besættelse af parforholdet er tegn på, at de faktisk elsker sig selv for lidt”, fortæller Vitha Weitemeyer.

”Et problemfyldt forhold kan godt være båret af lidenskabelig kærlighed fra begge sider. Men det ændrer ikke på, at forholdet er baseret på gamle og uopfyldte behov, både fra mandens og kvindens side”, understreger Weitemeyer.

Forelsket i en drøm er en dansk videreudvikling af Robin Norwoods klassiker ”Kvinder der elsker for meget”. Weitemeyers intention med bogen er at hjælpe kvinder ud af afhængigheden og hjælpe dem til at opbygge et bedre selvværd.

Bogen er skrevet som en håndbog med konkrete redskaber til de kvinder, der er besatte af kærlighed, men den kan også bruges af terapeuter, der vil vide mere om emnet og have arbejdsmetoder til egen praksis. Den baserer sig både på forskning og forfatterens egne erfaringer som psykolog - og den er fyldt med cases.

Vitha Weitemeyer er cand.psych.aut. med egen praksis. Hun har beskæftiget sig professionelt med kvinder, der er besatte af kærlighed siden 2003 og holder også foredrag om emnet.

Når drømmen er bristet er en selvhjælpsbog, henvendt til mennesker, som har lagt et nedbrydende og usundt parforhold bag sig, og som lider under de følelsesmæssige efterdønninger. Den er tænkt som en letlæst og seriøs hjælp til at forstå, hvad der har holdt én fast, og en hjælp til at få kontrol over sit eget liv tilbage og finde styrken og livsglæden igen.

Vitha bog artikel

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce