Brænder du din energi af på at forstå din partner

Hvis din partner er kritisk, kold og nedladende over for dig, bruger du sandsynligvis masser af energi på at forstå ham eller hende og finde ud af, hvorfor han opfører sig så dårligt over for dig. Det er imidlertid skønne spildte kræfter

Thinking

Dengang du forelskede dig i din partner, så du et stort potentiale i ham. Du drømte om, hvordan I kunne skabe en fantastisk fremtid sammen og åbnede dit hjerte for ham. Han virkede så empatisk og interesseret i at høre dig fortælle om alt fra dine barndomsoplevelser til hvordan, dit hjerte er blevet knust. Med en så romantisk start på forholdet, er det for mange kvinder et stort mysterium, hvordan den charmerende mand har kunnet forvandle sig til at være så kritisk, nedladende, kold og ubehagelig.

Mange kvinder – og mænd – i psykisk voldelige forhold bruger store mængder af energi på at forsøge at forstå, hvorfor deres partner opfører sig så dårligt over for dem. Som mennesker har vi et naturligt ønske om at forstå det menneske, som vi lever sammen med. Imidlertid er det skønne spildte kræfter at bruge tid og energi på det. Sådan lyder det fra britiske Annie Kaszina, der i mange år har coachet kvinder i psykisk voldelige forhold. Hun mener, at den psykisk voldelige adfærd taler for sig selv:

”Du bliver ved med at søge efter svar, hvor der ikke er nogen svar at finde. Du fortæller dig selv, at hvis du bare kan blive bedre til at gennemskue, hvordan han tænker, vil du finde svaret.”

Ifølge Kaszina ved du imidlertid allerede alt det om din psykisk voldelige partner, som du har brug for at vide:

”Du ved, at han ikke værdsætter eller anerkender dig – hverken som menneske, som partner eller som mor til hans børn.”

Den ukærlige partner
”En psykisk voldelig partner opfører sig, som han gør, fordi han er, som han er”, lyder det fra Annie Kaszina. Hun mener, at du i et sundt parforhold vi føle dig elsket, værdsat og tryg, og hvis du ikke har det sådan sammen med din partner, ved du allerede alt det, du har brug for at vide, nemlig at du lever med en ukærlig mand.

”Ligesom dig har han sikkert ikke haft verdens bedste barndom, men han er en stor dreng nu. Han bestemmer selv hver dag, hvordan han vil opføre sig – ligesom du også gør. Han har bare smag for giftige følelser og parforhold”, lyder det fra Annie Kaszina. Hun mener, at du og din partner er forskellige, idet du sandsynligvis ikke selv drømmer om at leve i et forhold, der gør dig utryg:

”Sådan har du det ikke, for hvis du havde, ville du være lykkelig i det psykisk voldelige parforhold, som du lever i sammen med ham.”

I stedet for at bruge kræfter på at forstå din partner, kan du ifølge Kaszina gøre kort proces og konkludere følgende:

”Det, der foregår i hovedet på en psykisk voldelig mand - eller kvinde - er nøjagtig det samme, som det, der kommer ud af hans mund, og det er ukærligt.

Mere behøver du ikke at vide.”

Kilde: anniekaszina.com

Powerkvinderne har udgivet Annie Kaszinas bog "Elsker du en tyran", som du kan købe i vores shop >>

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce