Truer din partner med at forlade dig

Der kan være flere grunde til, at din partner igen og igen truer med at forlade dig. Uanset hvad grunden er, hører trusler ikke hjemme i et parforhold, der er værd at satse på. Et omsorgsfuldt menneske vil aldrig benytte sig af trusler som taktik

skilsmisse dreamstime xs 35981818

Nu står han igen med sit kolde blik og kigger på dig. Han siger, at han vil forlade dig. Han har truet med det mange gange før, men indtil nu har det været tomme trusler, også selv om han måske har printet skilsmissepapirerne og udfyldt dem. Alligevel er det ubehageligt, fordi du hver gang føler, at tæppet bliver trukket væk under dig.

Når din partner truer med skilsmisse eller med at forlade dig, kan det være nærliggende for dig at tænke, at det har noget med dig at gøre, og at det skyldes noget, du har gjort forkert. Sådan er virkeligheden ikke nødvendigvis, for truslen om at forlade dig kan meget vel være en metode at manipulere dig på. Måske har din partner med sine trusler fundet et værktøj, der virker, når han eller hun skal have sin vilje trumfet igennem, vinde en diskussion eller ganske enkelt få dig til at føle dig handlingslammet.

Ifølge sitet synonym.com kan gentagne trusler om at forlade dig udspringe af, at din partner er umoden, usikker, manipulerende - eller psykisk voldelig:

  1. Din partner er umoden: Måske opfører din partner sig som et forkælet barn, der truer med at løbe hjemmefra, hvis han eller hun ikke får sin vilje.
  2. Din partner er usikker: Han eller hun  vil gerne føle sig ovenpå, og det gør han ved at få dig til at føle dig usikker.
  3. Din partner er manipulerende: Med truslen om at forlade dig, har han eller fundet et værktøj til at få dig til at makke ret, og han bruger det.
  4. Din partner er psykisk voldelig: Trusler om at forlade dig kan være en del af et magtspil. Målet er at gøre dig sårbar, og formålet med truslen er at skabe frygt hos dig.

Det bedste du kan gøre, når du er udsat for sådanne trusler, er at samle alt dit mod, vise ham døren og ønske ham held og lykke på sin vej videre i livet uden dig. Trusler af den kaliber er ikke værd at leve med, og du fortjener så meget bedre.

Til dig, der bliver truet:

  1. Kærlighed er ikke frygt Hvis du er bange for din partner, skal du ikke være sammen med ham.
  2. Hvis din partner gør dig utryg, er der tale om vold, også selv om volden ikke er fysisk. En partner, der gør dig utryg, opfører sig voldeligt.
  3. Hvis du har børn, opfanger de, hvad der sker mellem jer, også selv om du ikke selv gør det. Børn, der vokser op som vidner til psykisk vold tror, at psykisk vold er normalt, og det kan få dem til at gentage mønstret i deres eget voksenliv.

Kilder: Synonym.com, askmoxie.org

 

 

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce