Hver anden voldelige mand har misbrugsproblemer

PARTNERVOLD: Hver anden voldelige mand har et alkohol- eller stofmisbrug, og næsten tre ud af fire har været udsat for vold i deres barndomshjem. Det viser nye tal fra Socialstyrelsen om vold i hjemmet

Mand alkohol dreamstime xs 41250705

Socialstyrelsen udgiver hvert år en statistik om kvinder, der har været udsat for partnervold, og derfor har boet på et af landets kvindekrisecentre sammen med deres eventuelle børn. Årsstatistikken 2015 har særligt fokus på de voldsudøvende partnere og kvinder med gentagne ophold.

Ifølge statistikken har mange af de voldsudøvende partnere egne problemer eller er opvokset i et hjem med vold. Knap halvdelen - 49 procent - har således et alkohol- eller stofmisbrug, og næsten tre ud af fire - 73 procent - af partnerne har været udsat for vold i deres barndomshjem. 55 procent af kvindernes partnere har været voldelige i et tidligere forhold.

Disse informationer om partnerne hviler på kvindernes oplysninger.

Partnere til kvinder med gentagne ophold har i højere grad et alkohol- og stofmisbrug end partnere til kvinder, der kun har ét krisecenterophold. Knap en tredjedel - 32 procent - af partnerne har modtaget et tilbud om behandling vedrørende voldsudøvelse.

Kilde: Årsstatistik 2015. Kvinder og børn på krisecenter. Hovedrapport og bilag.

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce