Din psykisk voldelige partner vil manipulere, nedbryde og styre dig

Hvis din partner er rigtig god til at manipulere, er det slet ikke sikkert, at du opdager, hvad du er udsat for. Stille og roligt manipulerer han eller hun dig til at tro, at der er noget alvorligt galt med dig og din opfattelse af virkeligheden. Derfor skal du holde godt fast i din egen sunde fornuft

Manipulator dreamstime s 67449797

Hvordan kan du vide, om du lever i et psykisk voldeligt parforhold...

Det spørgsmål stiller den britiske coach Annie Kaszina, der er forfatter til bogen 'Elsker du en tyran?'.

Ifølge Kaszina kan det være rigtig svært at få øjnene op for, at du muligvis lever i et psykisk voldeligt forhold. Årsagen er, at du føler dig utroligt forvirret, og derfor søger du forklaringer på din partners mærkværdige og omskiftelige adfærd alle mulige andre steder end der, hvor årsagen i virkeligheden skal findes.

Du forsøger at forstå
Hvis du bruger store mængder tid og kræfter på at forsøge at forstå, hvorfor din partner kan være så ubehagelig over for dig, vil du ifølge Annie Kaszina sandsynligvis begynde at søge mulige forklaringer. Du når måske frem til, at din partners adfærd kan skyldes:

 • Din partners fortid
 • Din partners situation
 • Din partners mentale helbred
 • Din partners afhængighed
 • Din adfærd
 • Dine fejl og mangler

Du fortæller med andre ord dig selv, at der må findes en logisk forklaring på, at du har det så forfærdeligt, når du er sammen med en partner, der har potentialet til at være helt fantastisk.

”Selvfølgelig har du ret”, lyder det fra Annie Kaszina. Der findes en logisk forklaring. Ifølge den britiske coach er forklaringen, at du - uden at være opmærksom på det - har fundet sammen med en partner, der manipulerer med dig. Han eller hun får dig til at føle, at der er noget galt med dig, så du kan ende med at tro, at du er sindssyg.  Din partner er det, der på engelsk kaldes en ’crazy-maker” - et menneske, der manipulerer med din virkelighed, for at du skal føle dig forkert.

Du blev allerede manipuleret fra starten
Selvfølgelig har du aldrig planlagt, at du ville have en partner, der manipulerer med dig for at skade dig. Det er heller ikke sådan, han eller hun markedsførte sig selv i starten af jeres forhold. Dengang tabte du dit hjerte til dette umiddelbart skønne menneske. Ifølge Annie Kaszina er en psykisk voldelig partner nemlig rigtig god til at skrue charmen på, til at lytte til dig og til at opfylde alle dine hedeste drømme i starten af jeres forhold:

”En psykisk voldelig partner markedsfører normalt sig selv som et ganske særligt menneske, som de fleste mennesker med deres sansers fulde brug ville være utroligt lykkelige og taknemmelige over at møde.”

Netop det, at din partner var så skøn og fantastisk i starten er ifølge Annie Kaszina meget forvirrende, fordi billedet af dette fantastiske menneske har brændt sig fast for dit indre blik. Det er drømmen om, hvor skøn din partner kunne være, der får dig til at blive og kæmpe for jeres forhold. Du håber, at hvis du gør det godt nok, vil du få denne elskelige partner tilbage i dit liv og din hverdag, så I sammen kan blive så lykkelige, som du drømte om i starten.

Højst mærkværdig adfærd
Hvis din partner er psykisk voldelig, vil du opleve mærkværdige typer af adfærd fra hans eller hendes side:

 • Du bliver mødt med håbløse beskyldninger
 • Din partner starter skænderier over de underligste ting
 • Din partner får raserianfald eller går rundt og surmuler
 • Din partner finder måder at ødelægge gode stunder og oplevelser på
 • Din partner holder op med at interessere sig for dig
 • Din partner behandler dig som om, du var hans eller hendes værste fjende
 • Din partner gør livet – og specielt dit liv – ulykkeligt
 • Din partner finder fejl ved stort set alt, du siger og gør
 • Din partner giver dig skylden for alt muligt af helt vilkårlige årsager. Hvis din partner for eksempel er fraværende som forælder, kan du blive beskyldt for at ødelægge børnene. Der er ikke nogen logisk sammenhæng
 • Din partner kaster en masse påstande på bordet, som lyder helt utrolige. Alligevel tror du på mange af ordene, fordi du dybest sat gerne vil tro på, at din partner fortæller dig sandheden.

Ifølge Annie Kaszina er det generelle billede, at din partner konstant udfordrer og undergraver din oplevelse af virkeligheden. Din partner opfører sig aggressivt og hadefuldt og markedsfører samtidig sig selv som 'sandhedsvidnet'. Eller med Annie Kaszinas ord: Din partner opfører sig som ”partneren fra helvede”, men du tror, at det er dig selv, der er ”partneren - eller moderen - fra helvede".

Mixede budskaber
En manipulator eller “crazy maker” er et menneske, som er fremragende til at sende mixede budskaber. Det er et forvirrende mix af kærlige og hadefulde budskaber, og ifølge Annie Kaszina ved din partner godt, at du altid vil vælge at tro mest på de budskaber, der virker kærlige. Du forstørrer med andre ord din partners gode side. Derfor ender det med, at du begynder at stille dig selv følgende spørgsmål:

Hvordan kan det være, at min partner behandler mig sådan?

Det er ifølge Annie Kaszina ikke noget dårligt spørgsmål at stille, hvis du vel at mærke giver din partner ansvaret for sin egen dårlige opførsel - i stedet for at give dig selv ansvaret. Svaret på spørgsmålet ovenfor er nemlig, at din partner behandler dig så elendigt, fordi han eller hun manipulerer med dig. Din partner forsøger helt bevidst at drive dig til vanvid, fordi denne metode virker for ham eller hende.

Tegn, du skal være opmærksom på
Ifølge Annie Kaszina vil der altid være tegn i sol, måne og stjerner på, at din partner manipulerer med dig:

 • Din partner sætter konstant spørgsmålstegn ved din oplevelse af virkeligheden
 • Din partner gør bjerge til myreturer og myreturer til bjerge
 • Din partner er mere uforudsigelig end vejret i Texas
 • Din partner er specialiseret i at sende mixede budskaber
 • Din partner fortæller, hvor ulykkelig han eller hun er sammen med dig, men piben får en anden lyd, så snart du overvejer at forlade forholdet. I den situation beslutter din partner pludselig, at han eller hun elsker dig og ikke kan leve uden dig.

Så længe du går rundt og antager, at din partner opfører sig fornuftigt, vil det ifølge Annie Kaszina være umuligt for dig at finde hoved og hale i noget-som-helst:

”Det begynder først at give mening i det øjeblik, du opdager, at din partner er en dygtig manipulater, som bruger forholdet til dig til at få dækket sit eget behov for at udøve magt og kontrol.”

Derfor giver det mening
I det øjeblik du gennemskuer, hvordan din partner i virkeligheden manipulerer med dig, giver det hele pludselig mening. Som et lyn fra en klar himmel vil du gennemskue dynamikken i dit parforhold.

I stedet for at stille dig selv spørgsmålet: ”Hvordan kan jeg forlade ham eller hende, der stadig har så meget potentiale?” vil du ifølge Annie Kaszina stille spørgsmålet ”Hvorfor skal jeg blive sammen med en manipulator, der ser det som sit formål at ødelægge min mentale sundhed?”

I din ideelle verden findes der ikke manipulatorer – eller ”crazy makere”. Men så længe du lever sammen med din partner, lever du i din partners manipulerede univers. Det er en verden, hvor det kærlige partnerskab, lykke og intimitet ikke eksisterer i virkeligheden.

Hvis du bliver i din partners manipulerede univers, vil du ifølge Annie Kaszina selv ende med at blive skør. Det er lige præcis det, din partner ønsker for dig . så hvorfor egentlig vælge at blive sammen med ham eller hende, når du først har gennemskuet dynamikken mellem jer:

”Hvis du føler, at du bliver sindssyg af at være i forholdet, har du sandsynligvis ret", fastslår Annie Kaszina og tilføjer:

"Det skyldes, at du forsøger at bevare din sunde fornuft i selskab med en manipulator, men din partners vanvid er ikke dit ansvar.”

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce