Der var ingen i familien, som så psykopatens sande jeg

’Mærket - af psykopatens spind’ er historien om en kvinde, der forelsker sig hovedkuls i en psykopat. Mens hendes liv udvikler sig til et mareridt, oplever hendes omgivelser kun hans charmerende sider. Derfor står hun helt alene - hvis ikke det lige var for hendes veninde, der gennemskuer hans spind

Susanne Lykke tv2

Susanne Lykke, der er forfatter til romanen 'Mærket - af psykopatens spind',  fortæller i 'Go' morgen Danmark' på TV2 om, hvordan hun forelskede sig i en psykopat.

Hun strålede som foråret selv. Helt uvidende om, hvad han var i gang med. Han var nemlig i gang med at iscenesætte sig selv: Hans lejlighed var pæn og ren at træde ind i og hun spottede hurtigt, at han var perfektionist.

Han ville gøre alt for hende, og hun kunne godt lide fornemmelsen af at være fuldstændig på bølgelængde med et andet menneske. De kendte ikke hinanden, men alligevel kendte de hinanden ud og ind. Hun nød tiden og kunne ikke huske, at hun havde haft det så godt sammen med en mand før.

Hendes forelskede hjerne
Alting med ham skulle helst gå så hurtigt, som det overhovedet var muligt. Han skyndte sig at sige sin lejlighed op, så de kunne flytte sammen i hendes nye hus. Han havde savnet en kvinde som hende i mange år.

Der var ingen advarselslamper, der blinkede. Han var ligesom alle andre forelskede mænd med store drømme og håb for fremtiden. Han var måske lidt impulsiv. Hvis der var tegn på, at han var anderledes, var hendes forelskede hjerne ikke i stand til at se dem.

Og så dukkede der tegn op alligevel. Uhyggelige tegn. Der boede en fremmed mand i hendes elskedes krop, og det var kun hende, der oplevede denne fremmede dæmon, for han dukkede kun op, når de to var alene sammen.

Dæmonen var en voksen mand uden kontrol over sig selv. Han lod sit dårlige humør regne ned over hende – et humør, der var opstået af tankespind, manglende viden og de rene bagateller. En kontrast til den pæne og sympatiske mand, hun kendte som sin kæreste.

Fuld og ude af kontrol
En dag, da de skulle spise middag sammen, kom hans indre dæmon til syne. Hun kunne se, at noget var anderledes ved ham. Hele hans krop afviste hende, da hun lagde an til et kram. Ansigtsudtrykket var forkert. Der var ikke noget gensynskys – ingen venlige øjne.

En aura af kulde og stærk lugt af øl omkransede ham. Han var fuld og ude af kontrol. Han var umulig at have en dialog med. Kontrasterne fra den søde, betænksomme kæreste til denne højlydte, beklagende og vrængende mand var enorme. Denne dårlige side var så overraskende dårlig, at det bare ikke skulle være dem. Alle de værste ting, hun nogensinde har hørt, kom ud af munden på ham.

Da politiet kommer er han ved at græde. Han har fuld kontrol over sin ansigtsmimik. På et splitsekund er han blevet ked af det. En mand, som politiet skal have ondt af. Han fortæller politiet, at han er ked af, at hun har slået ham, når de lige er blevet forlovede. Dette selv om det var ham, der slog. Han fremstiller hende som en grisk kvinde, der har udnyttet ham på det groveste.

Tvivlen på det gode og det onde
Hun kunne ikke blive sammen med ham den onde, men hun kunne heller ikke undvære ham den søde. Hun følte sig afhængig. Bindingen mellem dem var vokset og stor. Nu vidste hun, hvilken følelse i kroppen de voldsramte kvinder havde. Alle dem der havde svært ved at gå fra de voldelige mænd. De var forelskede i den gode mand. Ligesom alle andre elskede deres gode mænd. Det var ham den gode mand, hun også havde en binding til.

Fælden var smækket, og erkendelsen var grim. Hun boede nu sammen med verdens mest ubehagelige mand. Monstermanden pegede fingre og var utilfreds med alt. Det virkede som om, han kun eksisterede for at sige grimme ting og bebrejde hende for alt muligt ligegyldigt.

Desværre havde han også glemt at fortælle hende, at han var alkoholiker.

Fordrejninger
Han var i fuld gang med at nedbryde hende. Hun var træt. Hun var udkørt. Hun følte afmagt. Hun skulle hele tiden tænke over, hvad hun sagde og gjorde. Hun fik hele tiden at vide, at det hun mente, var forkert, og til sidst vidste hun ikke, hvad hun egentlig mente om noget.

Han havde ingen problemer med at fordreje sandheden. Hun havde svært ved at tro på noget som helst. Det passede alligevel aldrig.

Hendes krop var tom inden i. Hun mærkede intetheden gnave i sig. Og hullet i maven blev større for hver dag. Hver dag krævede han et stykke af hendes personlighed. Og der var ikke meget tilbage.

Alt hvad hun havde haft af uddannelse gennem sit liv var forkert. Alt hvad hun havde lært af erfaringer op gennem sin opvækst var forkert. Hun kunne ikke passe sit firma. Hun var på vej ned økonomisk.

Hun prøvede at få familielivet til at fungere af hensyn til sine børn.

Et ufrivilligt stress-abonnement
Det tegnede sig et velkendt mønster i deres parforhold. Han rådede personlig bod på sine ugerninger ved at arbejde og gøre praktiske ting for hende.

Han havde oprettet en usynlig konto med beregninger for dårlig opførsel i parforholdet. Der var to kolonner, en med plus og en med minus. Hvis han havde været for opfarende, og minussiden voksede, satte han bare kontoen i nul ved at gøre et stykke arbejde.

Hun fik kvalme af den stress, han leverede 24 timer i døgnet. Et ufrivilligt stress-abonnement for livet. Det var uopsigeligt. Stressen kom hver dag, leveret til tiden. Hun var ved at forsvinde. Hun var ingenting. Intetheden havde nu overtaget hende.

Han kunne godt lide at være sådan en god mand. Tanken om den gode mand gjorde hende tyndslidt. Der var ingenting, der passede sammen.

Isolation fra omverdenen
Psykopater isolerer deres offer fra omverdenen. Han forsøgte at ødelægge hendes kontakt til familien. Adskille hende fra dem, hun elskede. Hun kunne ikke få ham ud af sit liv, og der var ingen, der kunne hjælpe hende med det – bortset fra hendes bedste veninde, der kendte sandheden.

Kroppens reaktioner på de psykiske overgreb gav hende fysiske symptomer. Ondt i maven, gråd over ingenting, hovedpine, glemsomhed og rysten. Hele hendes indre sitrede af uro, og hun var vidne til den dæmon, der bor i hans krop.

Hun ser dæmonen folde sig ud i sin fulde figur. Den træder frem i kroppen på ham, og den mand, hun forelskede sig i, forsvinder foran øjnene på hende. Det er i dette sekund, hun er vidne til, hvordan ændringen sker. Dæmonens øjne er onde, og de lyser af gråt had.

Han tog alt fra hende
Psykopater kan ikke se, at der er noget galt med deres egen adfærd. De kan ikke se, hvordan de selv er. De kan ikke se, at det de gør, er forkert. Det er dig, der er noget galt med.

Han nægtede at flytte. Hun havde aldrig mødt et menneske før, som nægtede at acceptere, at et forhold var slut og som i den grad arbejdede imod. Han fik samtidig vendt hendes far imod hende ved at tale dårligt om hende til ham. Burde hendes far ikke være ubetinget på hendes side? At han kunne få hendes far til at tvivle på hende viste, hvor ekstremt dygtig, han var.

Han tog alt fra hende. Hendes personlighed, hendes selvværd, hendes styrke og hendes mod. Han tog alle disse ting, som hun egentlig havde brug for, hvis hun skulle bryde fri.

Midt i et psykisk kaos bliver hun presset til sit yderste. Hun skal ikke bare redde sig selv, men også sine to børn og deres hund. Skal hun leve? Eller skal hun dø?

'Mærket - af psykopatens spind' er skrevet af Susanne Lykke, og historien bygger på hendes egne oplever med en psykopatisk partner.

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce