5 tegn på at du er sammen med den forkerte

Hvis du dagligt kæmper for dit parforhold og ofte føler, at det er op ad bakke, skal du tænke dig om en ekstra gang. Måske er du ganske enkelt sammen med den forkerte

sneakers dreamstime xs 74795515

Føler du, at du har gjort alt, hvad der står i din magt, for at få dit parforhold til at fungere – uden at din indsats har båret frugt... Så kan det skyldes, at du ganske enkelt befinder dig i det forkerte parforhold. Det skriver den amerikanske coach Kim John på sitet psychologytoday.com.

Ifølge Kim John er der 5 tegn, du skal være opmærksom på, når du bokser med at få kærligheden til at fungere. Det er tegn på, at din partner måske ikke er den rigtige for dig.

Hvis du kan genkende tegnene, kan du enten vælge at gribe fat i din partner, tale om problemerne og måske løse dem - eller du kan vælge at bryde ud af parforholdet, før det kører helt af sporet, og du mister dig selv.

Her er de fem tegn på, at du er i et forhold, som ikke er det rigtige for dig:

 1. Du føler dig ikke som dig selv: Alt hvad du tidligere satte pris på ved dig selv og som gjorde, at du følte, at du var dig, og at du var unik, er blegnet og forsvundet. Det sker i mange parforhold, hvor den ene partner forsøger at kontrollere den anden, og det sker gradvist. Hvis det skete fra det ene øjeblik til det næste, ville du have stoppet det med det samme. Ifølge Kim John er det ikke nødvendigvis din partners ansvar, hvis du føler, at du mister dig selv. Det kan være et mønster, du også genkender fra andre af dine parforhold: Du har måske en tendens til at ofre dig selv til fordel for parforholdet, hvilket igen kan skyldes, at du fra barnsben lærte, at sådan er kærligheden. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt, at du finder tilbage til dig selv, og altid holder fast i at være det menneske, du er.

 2. Du forsøger konstant at bevise dit værd: Det er galt nok, at du skal præstere til hverdag på jobbet og i familien, men hvis du skal bevise dit værd over for din partner, er der noget galt. Det kan eksempelvis være tilfældet, hvis du oplever, at:

  - Dine ideer bliver skudt ned.
  - Din partner ikke støtter dine drømme.
  - I kun sjældent taler om dig.
  - Din partner hører på dig uden rigtig at lytte til dine ord.
  - Du føler dig usynlig.

  Det er ikke din partners opgave at få dig til at føle dig værdifuld, men det er din partners job at skabe et trygt sted, hvor dit selvværd bliver styrket.

 3. Du føler, at du er tilskuer til et parforhold i stedet for at være i et: Du føler dig ikke som en engageret del af parforholdet. Parforholdet er blevet rutine og har mistet sin passion. Hvis passionen er væk, er det ofte et vink med en vognstang om, at forholdet er blevet ligegyldigt, og at I ikke længere er rigtige for hinanden.

 4. Du slår op med dig selv: Du har opgivet dig selv, også selv om du måske slet ikke har erkendt, at det er det, der er sket. Måske har du overbevist dig selv om, at det er sådan, det er at leve i et parforhold. Måske tænker du, at du er nødt til at gå på kompromis med dig selv for at få forholdet til at fungere. Uanset hvad: Hvis du og dine behov ikke længere er med i ligningen, er forholdet sandsynligvis ikke det rigtige for dig.

 5. Han – eller hun – går med orange bukser: Helt alvorligt….

Kilde: Psychologytoday.com

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce