Krisecentre: Coronakrisen fører til øget vold i familierne

Regeringen har forlænget perioden med nedlukning af landet til efter påske på grund af  corona-krisen. Denne beslutning øger presset på de omkring 70 000 kvinder, som årligt udsættes for fysisk eller psykisk vold i hjemmet

25. marts 2020

Volden eskalerer, når familier isoleres, og presset på dem øges. Samtidig har kvinderne ikke samme mulighed for at søge tilflugt hos netværk, som de plejer. Lev Uden Vold oplyser, at antallet af henvendelser til Den Nationale Hotline er næsten fordoblet. Det er alvorligt og bekymrende.

Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK) rejste derfor i sidste uge sammen med Lev Uden Vold bekymringen overfor Social- og indenrigsminister Astrid Krag. På baggrund af henvendelsen har ministeren besluttet at etablere 55 nødpladser nu i København, Holstebro, Århus, Kolding og Odense.

I en pressemeddelelse glæder LOKK sig over, at der hurtigt er truffet politisk beslutning om netop det:

"Krisecentrene har råbt vagt i gevær, og vi er glade for, at vi er blevet hørt", lyder det fra fungerende formand for LOKK og leder af Krisecenter Bornholm.

LOKK repræsenterer 51 kvindekrisecentre over hele landet. De arbejder 24 timer i døgnet - året rundt - over hele Danmark for at støtte kvinder, der udsættes for vold. Lige nu kæmper de ansatte på krisecentrene ekstra hårdt for at håndtere den svære situation. De har iværksat nødplaner for at sikre faglig støtte til kvinderne og børnene, samtidig med at de minimerer smittefaren.