5 typer du skal gå en stooooor bue udenom

Du kan møde mennesker i dit liv, som på overfladen virker både charmerende og sympatiske, men når du først får dem tæt ind på livet, bliver forholdet giftigt og nedbrydende. Få indblik i hvilke persontyper, du skal holde øje med

Ansigter dreamstime xs 43548103

Ved første øjekast virker de sympatiske, fornuftige og som interessant og godt selskab for dig. Alligevel kan du komme ud for, at du inviterer mennesker ind i dit liv, som efter et stykke tid viser temmelig uheldige sider af deres personlighed. Som tiden går, kan du opleve, at du bliver drænet for energi og gradvist nedbrudt i en giftig relation.

Du undrer dig måske over, hvordan et menneske kan ændre sig så meget. Du spørger måske dig selv, hvorfor du ikke opdagede, at der var noget galt fra starten. Problemet er imidlertid, at det menneske, der nu gør dig så ulykkelig eller giver dig bekymringer, ikke har ændret personlighed. Der er snarere tale om, at den charmetrold, du mødte, manipulerede med dig allerede fra starten. Hans eller hendes charme var derfor kun overfladisk, og efterhånden krakellerer denne smukke facade.

Ifølge sitet Goalcast.com er der 5 typer af mennesker, som du ganske enkelt ikke kan få hurtigt nok ud af dit liv:

 1. Den sladdervorne
  Nogle mennesker vil sladre om dig bag din ryg. Det kan være svært for dig at forestille dig, at det sker, hvis du har tillid til personen og har betroet ham eller hende nogle af dine dybeste hemmeligheder. Et menneske, der sladrer om dig bag din ryg, går mere op i at få andre menneskers opmærksomhed og sympati, end i sit forhold til dig. Det kan være svært at finde ud af, om et menneske tæt på dig, sladrer om dig bag din ryg, men du kan bruge denne simple tommelfingerregel: Hvis han eller hun sladrer til dig om andre, kan du godt gå ud fra, at du også bliver omdrejningspunkt for sladder. Nu tænker du måske, at det er svært at bryde forbindelsen, for så vil han eller hun bare sladre endnu mere om dig. Her må du vide, at det, du har fortalt i fortrolighed, sandsynligvis allerede er lækket. Du har derfor intet at tabe ved at afbryde forbindelsen.
 2. Den passivt aggressive
  Vrede og aggression kan udtrykkes både direkte og indirekte. Den direkte vrede kender vi, når et andet menneske måske begynder at tale med store bogstaver, råbe og skælde ud. Den form for vrede er meget synlig og til at tage at føle på. En anden form for vrede er den indirekte – eller den såkaldt passivt-aggressive. Denne form for vrede er det sværere at sætte en finger på, for den kan komme ud gennem sidebenene som en slags stikpiller, en form for sarkasme eller måske dobbelttydige kommentarer eller ironi. Du kan opleve, at et menneske, der kommunikerer med dig passivt-aggressivt, i virkeligheden trækker sig fra dig, uden at du præcis ved hvorfor. Du kan se det på kropssproget, og det kan få din hjerne til at køre i cirkler, fordi du har svært ved at finde hoved og hale i, hvad der sker. Du har ikke brug for at have sådan et menneske tæt på dig. Du har brug for mennesker, du kan tale med.
 3. Den iskolde mur
  Du kan føle, at du bliver lagt på is, når et andet menneske ignorerer din tilstedeværelse og nægter at kommunikere eller samarbejde med dig. Denne adfærd kan få dig til at føle dig afvist, ydmyget, skyldig, håbløs eller ligefrem vred. Det er umuligt at have en nær relation til et menneske, som lægger dig på is, og som ikke vil indrømme, at der er et problem, som I bliver nødt til at tale om. Mennesker, der lægger dig på is, kan være destruktive for dig, og du er bedre tjent med at fjerne dem fra dit liv. Hvis de ikke ønsker at forandre adfærden, bliver du nødt til at stoppe med hele tiden at løbe panden mod den iskolde mur, så du undgår alt for mange buler.
 4. Kritikeren
  Vi har alle brug for mennesker i vores liv, der kan stille sig kritiske overfor vores handlinger. På den måde kan vi blive klogere på os selv og vores handlinger. Her er det imidlertid nødvendigt, at disse mennesker er kritiske, fordi de ønsker at inspirere os til at blive bedre. I den situation er der tale om konstruktiv kritik. Hvis et menneske på den anden side altid har noget at udsætte på dig, bliver kritikken negativ og skadelig for dig. Hvis du har mennesker i dit liv, der primært har fokus på at finde og forstørre dine fejl, så kan deres kritik være nedbrydende – specielt hvis det er mennesker tæt på dig, og du tillægger deres mening betydning. Et menneske, der gang på gang udsætter dig for negativ kritik og fejlfinding, vil automatisk fornærme dig hver gang, der er noget, han eller hun ikke er tilfreds med. Sandheden er, at du ikke kan gøre hverken fra eller til. En sådan kritiker vil aldrig blive tilfreds. Du kan genkende denne type af kritiker ved, at han eller hun vil kritisere din person i stedet for din adfærd. Mennesker, der virkelig holder af dig, vil aldrig forsøge at trække dig ned som menneske.
 5. Psykopaten
  Et menneske med stærke, psykopatiske træk er ligeglad med, hvad der er rigtigt og forkert. Han eller hun er ligeglad med andre menneskers følelser – herunder dine. Det kan være svært at finde ud af, om et menneske er psykopatisk, fordi en psykopat nærmest kan være en slags kamæleon. En psykopat er en god skuespiller, som kan imitere følelser for at få det resultat, han eller hun ønsker sig – uanset, om det er beundring, penge eller magt. Voldelig adfærd, manglende impulskontrol, arrogance og uansvarlighed er almindelige karaktertræk hos et psykopatisk menneske. Hvis du får indtryk af, at du har et så følelseskoldt menneske i dit liv, er det bedste, du kan gøre, at trække dig og gå videre alene. Du skal have dette menneske ud af dit liv, før det er for sent.

Vi kan alle møde giftige mennesker, og hvis det er sket for dig, skal du ikke gå og bebrejde dig selv. Det er ikke din skyld, hvis du møder mennesker, der bevidst fører dig bag lyset. Vær i stedet opmærksom på, hvis advarselslamperne blinker, og du fornemmer, at der er noget galt. I den situation gælder det om at få sådanne mennesketyper ud af dit liv.

Kilde: Frit efter goalcast