Ny undersøgelse: Dit køn har betydning både for din løn og din position på jobbet

16. september 2020

En ny undersøgelse, der er foretaget af Kantar Gallup for hovedorganisationen Akademikerne, viser, at det er en fordel af være en mand på det danske jobmarked.

“Vi har brugt alt for lang tid på at diskutere, om der er problemer med ligestilling eller ej. Den diskussion skal vi ud over. Køn påvirker både lønniveau og position på arbejdspladsen. Den relevante diskussion er, hvordan vi kommer ligestillingsproblemerne til livs”

Det udtaler Akademikerne (AC)’s formand Lars Qvistgaard. Han mener, at den nye undersøgelse understøtter den sidste tids vidnesbyrd, og bekræfter at vi har problemer med kønsulighed bredt på det danske arbejdsmarked. Som formand repræsenterer han 431.000 medarbejdere på det private og offentlige arbejdsmarked.

Problem på tværs af brancher
“De sidste dage har en lang række modige kvinder gjort det klart, at der eksisterer problemer med kønsulighed i mediebranchen - de her tal viser at problemet ikke kan isoleres til en enkelt branche. Problemer med kønsulighed eksisterer bredt, på det danske arbejdsmarked”.

Undersøgelsen viser blandt andet, at 83% af mænd aldrig har oplevet eller mistænkt at deres køn havde en effekt på deres lønniveau. For kvinder er tallet 60%. I forhold til vurderingen af kønnenes betydning for den enkeltes position på arbejdspladsen, er tallene 82% for mænd og 68% for kvinder.

Det er ifølge Lars Qvistgaard under al kritik:

“Vi kan ikke acceptere at kvinder oplever, at køn er definerende for deres løn og position på arbejdspladsen. Vi bliver nødt til at skabe et arbejdsmarked hvor alle bliver mødt med respekt”.

Kilde: Akademikerne.dk