#Metoo – Har du været udsat for krænkelser på gymnasier, HF og andre ungdomsuddannelser?

Powerkvinderne er blevet kontaktet af en kvinde, som i sin tid på HF-studiet er blevet udsat for krænkelser. Nu fortæller hun sin historie anonymt i håb om at høre fra andre kvinder, der har oplevet noget tilsvarende på ungdomsuddannelser

For snart 15 år siden, som 20-årig, startede jeg på HF på en skole, hvor der herskede en kultur, hvor det blev stiltiende accepteret at nogle af de mandlige lærere havde eller havde haft seksuelle relationer til de studerende (ikke nogen under 18).

Jeg blev selv udsat for seksuelle tilnærmelser af en af mine lærere. Det udviklede sig til en affære, og det endte med at han voldtog mig.

Dengang troede jeg, at jeg var indgået i en ligeværdig relation, men når jeg kigger tilbage, er det meget tydeligt, hvordan han udnyttede sin magtposition overfor mig, og at der var noget helt galt i forhold til den kultur, der var på den pågældende skole.

Min sag ikke er et enestående tilfælde og jeg ved, at der på samme skole også er sket krænkelser i 2010’erne. Her blev to piger udsat for krænkelser af den samme lærer, og jeg kender til flere historier, som er foregået, inden jeg gik der. Desuden kender jeg til en sag, der ligner min, fra et gymnasie med en lærer, der også havde et forhold til sin kvindelige elev.

Der har indtil videre ikke været nogen sager fremme i medierne fra dette område. De få personer, jeg har været i kontakt med, er meget bange og tør eller ønsker ikke at diskutere de overgreb, som de har været udsat for af deres forhenværende lærere.

Men jeg vil meget gerne høre fra dig, hvis du har oplevet noget lignende. Mit ønske er, at vi får sat fokus på de her overgreb og den syge kultur, der har været og måske stadig er nogle steder, og at vi får sat en debat i gang, så vi i fremtiden kan sikre især unge kvinder bedre mod overgreb og krænkelser - også på gymnasier, HF og andre ungdomsuddannelser.

Jeg ved, at dette er et svært og sårbart emne, og derfor forventer jeg heller ikke, at du vil have lyst til at stå offentligt frem, men jeg vil meget gerne høre din historie og samle historierne anonymt.

Hvis du vil  dele din historie anonymt, er du velkommen til at sende den til Anne-Mette Barfod på mailen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så vil hun sørge for, at din historie bliver en anonym del af den samlede fortælling om overgreb på ungdomsuddannelserne, idet historien vil blive sendt anonymt videre til den kvinde, som har skrevet denne efterlysning.