Kinas regering: Feminine mænd skal boykottes fra kinesisk tv

Den kinesiske regering mener ikke, at feminine, mandlige popstjerne opmuntrer til traditionel maskulinitet. Samtidig truer den feminine mand traditionelle, nationalkommunistiske værdier

Youtube kinaEn af de unge mænd, som kan få den kinesiske regering til at udvikle bekymringsrynker, er den 21-årige danser Luo Yi Zhou, som du kan se her på Youtube.

Fremover skal tv-selskaber 'resolut sætte en stopper for tøsede mænd og andre unormale æstetikker', har en af Kinas såkaldte 'tv-regulatorer' oplyst. Regulatoren brugte udtrykket ’niang pao’, der er nedværdigende slang om feminine mænd. Det skriver AP. Tv-regulatoren kom også med en direkte opfordring til de kinesiske mandlige stjerner om ikke at iføre sig make-up og fremstå mere 'maskuline', skriver Insider.

Unge, feminine stjerner er de seneste år blevet populære i hele Østasien, og nogle af Kinas rigeste kendisser såsom Xiao Zhan og Wang Yibo er netop kendt for deres pæne og feminine udseende. Men det truer den kinesiske regering, som anser det feminine look som vestlig indflydelse såvel som ødelæggende for de traditionelle kønsroller, vurderer ph.d. i kinesisk lingvistik Cui Le fra University of Aucklandm skriver Politiken:

”Maskulinitet bliver associeret med nationalisme. De tror, at feminine mænds image kan lede unge på afveje, forhindre nationens foryngelse og svække landets evne til at bekæmpe andre", siger Cui Le til Vice og henviser til præsident Xi Jinpings politiske projekt ’national foryngelse’, der handler om at skabe en homogen befolkning med en fælles kinesisk identitet.”

Den nye lov er blot én i en række af restriktioner, kommunistpartiet lige nu lægger over den kinesiske underholdningsindustri. Partiet har lanceret en kampagne, der skal rense underholdningsindustrien og kinesisk fankultur med det formål at skabe idoler, der fungerer som gode rollemodeller for regeringen.

Kilde: Politiken