Voldsomt personligt mareridt udkommer som single - 'Bruno's Children'

Stærkt nyt udspil fra Bruno Skibbild sætter fokus på myndigheders overgreb på børn. Sangen ”Bruno’s Children” tager et stort livtag med en voldsomt traumatiserende oplevelse fra 2007, hvor Herning Kommune akut fjernede Brunos dengang 4-årige tvillinger efter falske anklager om incest

Bruno med guitarSanger og sangskriver Bruno Skibbild fik i 2007 uretmæssigt tvangsfjernet sine tvillinger på fire år. Det tog otte måneder af deres barndom, før kommunen rettede fejlen. Nu udgiver Bruno en sang om myndighedernes overgreb med titlen 'Brunos children'.

12. december 2021

Den danske sanger og sangskriver, Bruno Skibbild, skyder 2022 i gang med at udgive sin syvende single.

Efter en periode, hvor Bruno i sin lyrik har kredset om ”håb i svære tider”, går han i sangen ”Bruno’s Children” helt ind til kernen af sin egen frygt – et voldsomt personligt mareridt.

”I min debut-single fra 2019, ”A World Tomorrow” sang jeg om accepten af en verden og et liv på godt og ondt. Den sang handler om at bevare håbet, selvom det ser mørkt ud. På samme tid handler den om at være taknemmelig for de gode dage, som ikke er nogen selvfølge”, siger Bruno Skibbild.

I sangen ”Bruno’s Children” tager han endnu et stort livtag med en voldsomt traumatiserende oplevelse fra 2007, hvor Herning Kommune reagerede på falske anklager om incest ved at foretage en akut tvangsfjernelse af Brunos børn - de dengang 4-årige tvillinger. Bruno Skibbild fik den store tur igennem kommunens vridemaskine, og han kunne blot se til, mens hans børn led gennemgribende skade på et børnehjem, hvor kommunen havde anbragt dem. Her var tvillingerne fuldstændig isolerede fra familie og netværk.

Kommunalt overgreb på børn
”Det var en grum oplevelse, der strakte sig over otte måneder, selvom Herning Kommune allerede efter en uge vidste, at anklagerne mod mig var usande. Den oplevelse har ikke været gratis – hverken for mig eller mine børn”, siger Bruno Skibbild. ”Angst, sorg, vrede og følelsen af magtesløshed har ligget dybt i kroppen og psyken i årene efter”, fortsætter han.

Det er ikke første gang Bruno Skibbild kaster sin historie ud i æteren. Allerede i 2007, da sagen kørte, blev sagen dækket massivt af både Herning Folkeblad og TV-MidtVest. Senere har Bruno Skibbild deltaget i den offentlige debat om tvangsfjernelser, hvor han har plæderet for, at det i al sin enkelthed gælder om at tvangsfjerne de RIGTIGE børn – ikke blot færre eller flere per definition.

I 2018 udgav Bruno Skibbild bogen ”Far i klemme” på forlaget Powerpress, mens han også har delt sin historie på TV2 Nyhederne, Aftenshowet, BT, Information og Herning Folkeblad.

Nu bruger Bruno Skibbild så sin sangstemme til at kaste historien ud i verden.

”Bruno’s Children” udgives den 1. januar 2022 på Open Door Records.

 Brunos children