Tillidsvalgt Rikke Olsen: Jeg vil 100 procent anbefale Powerkvindernes kurser

"Jeg har fået modet til at stå op for mig selv", skriver tillidsvalgt Rikke Olsen, som har gennemført kurserne ’Kvindemod – sig hvad du har på hjerte’ og ’Styrk dit kropssprog - og tal med overbevisning’.  Her kan du læse, hvad hun har fået ud af kurserne

Rikke"Jeg kunne rigtig godt tænke mig at komme på flere af Powerkvindernes kurser, og jeg vil 100 procent anbefale dem til andre", skriver Rikke Olsen, som har deltaget i to kurser hos Powerkvinderne, arrangeret af FIU-ligestilling.

Af Rikke Olsen, tillidsvalgt

Jeg har været på kurserne ’Kvindemod – sig hvad du har på hjerte’ og ’Styrk dit kropssprog – og tal med overbevisning’. Kurserne blev holdt i fantastiske omgivelser. Det første blev gennemført på en smuk, gammel herregård, mens det andet blev holdt på Hotel Koldingfjord, som er et skønt sted med dejlig mad.

  • Kurset ’Kvindemod – sig hvad du har på hjerte’ var meget lærerigt, og kursuslederen Anne-Mette Barfod fra Powerkvinderne er en helt vildt vidunderlig underviser. Kurset foregik i meget trygge omgivelser, og det var nogle gode kursister, der var med på holdet. Jeg tog meget med derfra. 

    På kurset fik jeg modet til at stå op for mig selv, for det kan være nemmere at hjælpe andre end at stå op på egne vegne. På det tidspunkt havde jeg nogle karrieremæssige udfordringer, og på kurset fik jeg hjælp til at træffe nogle vigtige beslutninger. Jeg stod ved en skillevej, og kurset gav mig mod på at handle. Efterfølgende har jeg opnået meget af det, jeg gerne ville, og jeg har samtidig kommet med i nogle rigtig inspirerende netværk og er omgivet af virkelig gode mennesker, så det er dejligt.

    På kurset arbejdede performancetræner Gitte Lindholt med vores kropssprog, og her fandt jeg modet til at bryde nogle personlige grænser og være lidt mere løssluppen, end jeg plejer at være. På hele kurset var det tilladt at dumme sig fuldstændig ekstremt på den fede måde. Det var en god oplevelse.

  • Kurset ’Styrk dit kropssprog og tal med overbevisning’ var både kreativt, personligt udviklende og hyggeligt. Skuespiller Birgitte Raaberg, som er kendt som Susan Himmelblå fra Kim Larsen-filmen ’Midt om natten’, førte os gennem meditation. Det var rigtig fedt at møde hende, og jeg var mere afslappet på det kursus, fordi jeg var blevet bedre til at få overblik og prioritere min tid. Nu er jeg begyndt at stikke fingere i jorden og sige til mig selv, at noget måske kan vente til i morgen eller overmorgen – eller måske slet ikke er vigtigt.

    Birgitte Raaberg viste os også, hvordan vi med kroppen kan signalere overstatus, understatus og ligeværdighed, og på kurset lærte vi meget om, hvad kropssprog i det hele taget betyder, når vi står overfor et andet menneske. Jeg gør i dag meget ud af at bruge mit kropssprog til at signalere, at jeg er lydhør og åben, så den jeg taler med, føler sig tryg. På den måde kan jeg hurtigt skabe et tillidsfuldt rum også i forhold til mennesker, som jeg ikke kender så godt.  

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at komme på flere af Powerkvindernes kurser, og jeg vil 100 procent anbefale dem til andre.

Kurserne ’Kvindemod – sig hvad du har på hjerte’ og ’Styrk dit kropssprog - og tal med overbevisning’ er arrangeret af FIU-ligestilling og afholdt af Powerkvinderne med Anne-Mette Barfod som kursusleder. Anne-Mette Barfod er cand.polit. og journalist og startede Powerkvinderne i 2009. Anne-Mette har mange års erfaring fra kommunikationsbranchen og arbejder med empowerment, budskabstræning, assertion, ligeværdig og positiv kommunikation, personlig branding og gennemslagskraft. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

LÆS OGSÅ:

ANMELDELSE af powerkurset 'Find modet - og sig, hvad du har på hjerte', skrevet af Carsten Meinche.