Vitha Weitemeyer, praktiserende psykolog

Vitha Weitemeyer er praktiserende psykolog med et særligt fokus på temaet kvinder der elsker for meget. Hun er forfatter til bogen "Forelsket i en drøm - når kærlighed bliver til besættelse"

Vitha Weitemeyer, cand. psych.

Vitha har fokus på problematikken ”Kvinder der elsker for meget”og leder terapeutiske udviklingsgrupper med udgangspunkt i dette tema.

"At elske" betyder, at vi nærer stærke, dybe og ægte følelser for en anden person.

At ”elske for meget” betyder, at vi tiltrækkes af mænd, vi vil redde. Vi tilsidesætter os selv i et parforhold; vi ignorerer egne grænser, behov og ønsker. Og vi ender med at blive vrede og frustrerede, med et nedslidt selvværd.

Kvinden, der ”elsker for meget” er blevet besat af at få et andet menneske til at forandre sig. Hun drives af frygt for at blive forladt og overset, frygt for ikke at være værd at elske.

Umødte behov og overlevelsesstrategier fra opvæksten påvirker ubevidst vores parforhold.

Kvinder der elsker for meget undertrykker sider af sig selv og forsøger samtidig mere eller mindre ubevidst at styre og kontrollere deres partner.

Forandring begynder med accept. Når vi kan rumme det sårede barn i os selv, og når vi kan forsone os med det, der var, giver det os styrke og frihed til at leve vores eget liv.

Vitha er uddannet i Familieopstillinger (ved Bertold og Gabriele Ulsamer) og bruger det i sit arbejde med temagrupper for kvinder, der elsker for meget.

Forelsket i en drøm
- når kærlighed bliver til besættelse

"Forelsket i en drøm" handler om at være "forholdsafhængig", hvilket vil sige, at man bliver i et forhold, selv om man er ulykkelig, og selv om der foregår noget i forholdet, som man i virkeligheden ikke kan acceptere. Man håber og ønsker, at det bliver bedre. Man er forelsket i en drøm.

Bogen handler mest om kvinder, som bliver besatte af et parforhold, og som finder deres identitet og eksistensberettigelse i at være redder og hjælper for en mand, eller på anden vis forsøge at få betydning for en mand, som ikke er stabilt følelsesmæssigt nærværende.

Indhold:

  • en beskrivelse – med casehistorier – af afhængigheden
  • baggrunden for afhængigheden
  • samspillet i det usundt afhængige parforhold
  • en vejledning i at frigøre sig fra tvangsmæssig afhængighed af en partner

Besøg bogens hjemmeside >>

Læs Vithas essey om kvinder, der elsker for meget her på Powerkvinderne.dk

Vithaweitemeyer.dk