Ny bog: Elon Musks far udsatte ham for psykisk tortur

Elon Musks barndom blev smadret af hans dr. Jekyll og mr. Hyde-far, som nogle gange var venlig, men andre gange kunne stå og råbe ad ham, kalde ham idiot og sige, at han ikke kunne bruges til noget som helst. Det fremgår af en ny bog om den succesrige forretningsmand og iværksætter

engel og daemonElon Musk voksede op i Sydafrika med en far, der kunne skifte mellem af være en engel og en dæmon, og det har sat sig dybe spor i den succesrige forretningsmands liv.

11. september 2023

PSYKISK VOLD: Elon Musk har skrevet sig ind i historien som en af de største iværksættere. Han har ført verden ind i en tidsalder med elbiler, privat rumforskning og kunstig intelligens, og den 12. september udkommer der en bog om hans liv med titlen Hvad driver Elon Musk. Bogen er skrevet af den amerikanske historiker, forfatter og journalist Walter Isaacson, og Politiken har bragt et uddrag.

Den succesrige iværksætter voksede op i Sydafrika, hvor vold og mobning var hverdagskost. En dag blev han banket i skolen, så hans ansigt var smadret. De fysiske ar var dog ikke nær så store som dem, han blev påført af sin far, ingeniøren Errol Musk, en slyngel og karismatisk fantast som helt frem til i dag hjemsøger Elon.

Efter slagsmålet i skolen tog faderen parti for den dreng, der havde smadret Elons ansigt. Da Elon langt om længe kom hjem fra hospitalet, fik han skældud af sin far:

”Jeg skulle stå ret op og ned i en time og høre ham råbe ad mig og kalde mig idiot og sige, at jeg ikke kunne bruges til noget som helst«, husker Elon. Elons bror, Kimbal, som også skulle overvære møgfaldet, omtaler det som det værste minde i sit liv: ”Min far mistede fuldstændig selvkontrollen og eksploderede, sådan som han tit gjorde. Der var simpelthen ikke medfølelse skabt i ham.”

Ikke på talefod med deres far
Hverken Elon eller Kimbal er i dag på talefod med deres far og kalder hans påstand om, at Elon skulle have fremprovokeret overfaldet, for rent opspind. De påpeger, at gerningsmanden kom i ungdomsfængsel på grund af det. De kalder deres far en upålidelig fantast, som jævnligt fortæller mere eller min­dre frit opfundne historier, nogle gange med velberåd hu og andre gange helt rablende.

Der er noget dr. Jekyll og mr. Hyde over ham, siger de. Det ene øjeblik var han venlig, det næste kastede han sig ud i over en times uophørlig tilsvining. Hver gang sluttede han af med at fortælle Elon, hvor ynkelig han var. Elon skulle bare stå der og måtte ikke gå. ”Det var psykisk tortur”, siger Elon, er tavs længe og har svært ved at få ordene frem. ”Han var sandelig god til at få hvad som helst til at virke forfærdeligt”.

Læs også artiklen: Børn kan miste sig selv, hvis de vokser op med psykisk vold

 Besøg Powerkvindernes side om psykisk vold og følg den på Facebook.

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce