Derfor virker psykopater tiltrækkende

Hvis du har prøvet at tabe dit hjerte til en psykopat, er du ikke alene. Folk med psykopatiske træk opfattes ofte som mere tiltrækkende end andre mennesker. Det viser amerikansk forskning

Det er ikke en myte, at psykopater virker tiltrækkende og charmerende. Det viser en undersøgelse gennemført på Washington University i St. Louis. Det skriver bt.dk

Forskerne Nicholas Holtzman og Michael Strube på bad i alt 111 studerende om at tage en personlighedstest, som kunne give svar på, om forsøgspersoner besad nogle af de typisk psykopatiske træk, som f.eks. mangel på empati, mangel på skyld, et stort mål af egoisme, manipulativ adfærd og overfladiskhed.

Herefter blev der taget billeder af alle de studerende iført deres normale tøj, frisure, makeup osv. En ny gruppe studerende skulle derpå udpege dem, som de fandt mest attraktive. Det viste sig at være dem, som samtidig besad de psykopatiske træk.

Efterfølgende blev prøvepersonerne fotograferet i et neutralt joggingsæt uden makeup og med evt. langt hår sat op i en hestehale, og hér var der ikke nogen sammenhæng mellem personlighed og tiltrækningskraft.

Ifølge de to forskere er det ikke så mærkeligt, at vi finder psykopater mere tiltrækkende end andre. Ét af de karakteristiske træk ved folk med psykopatisk adfærd er netop deres evne til at manipulere med folk i deres omgivelser, og det går jo fint i tråd med, at de åbenbart også har en evne til at gøre sig selv tiltrækkende over for andre mennesker.

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce