5 tegn på at du er i et usundt parforhold

De fleste af os har et klart billede af, hvad det vil sige at leve i et voldeligt parforhold, men kun få af os er opmærksomme på hvor usundt det kan være at leve i et parforhold med ubehagelig stemning i hverdagen. Det skriver Annie Kaszina, der er specialist i psykisk vold i hjemmet

Du kan ikke lige se det, hvis du ikke lige ved det. Sådan kan et psykisk voldeligt parforhold beskrives. Udadtil kan det virke som om alt er idyl på hjemmefronten, men bag husets fire vægge er stemningen trykket, og nerverne sidder uden på tøjet.

Ifølge Annie Kaszina, forfatter og specialist i psykisk vold i parforhold, er der en udbredt tendens til at undervurdere betydningen af den psykiske vold. Vi har alle en tendens til at se gennem fingre med mobning, sårende eller destruktive ord og adfærd. Derfor er vi ofte længe om at indse, hvis vi lever i et psykisk voldeligt parforhold.

Ifølge Annie Kaszina er der 5 tegn, som skal få alarmklokkerne til at ringe. Hvis du genkender disse tegn, er du ifølge Annie Kaszina i et usundt parforhold, og hvis du kan sætte kryds ud for alle fem punkter, kan du være sikker på, at du lever i et psykisk voldeligt forhold, der får dig til at føle dig svag, værdiløs og ikke værd at elske:

1. Du forsvarer din partners opførsel: Du bruger tid på at forklare andre, hvorfor din partner opfører sig, som han gør. Du ignorerer, benægter eller underspiller hvor dårligt, din partner i virkeligheden behandler dig. Samtidig overdriver du hans charme, kvaliteter og jeres kærlighed til hinanden.

2. Din partner er humørsyg: Du føler, at du hele tiden skal passe på, at din partner ikke eksploderer, for når han er vred, er alting din skyld. Du føler, at du skal please ham for at gøre dig fortjent til hans kærlighed.

3. Du tilsidesætter dig selv: Du sætter dit eget liv på ’stand by’. I et psykisk voldeligt forhold bruger du din energi på din partner. Resultatet er, at din partners følelser og ønsker bliver mere vigtige end dine egne. Hvis I også har børn, har du hverken tid eller energi til overs til at drage omsorg for dig selv.

4. Du tror ikke, at du kan klare dig uden ham: I et psykisk voldeligt forhold fortæller din partner dig igen og igen, hvor utilstrækkelig, du er, og at du er utroligt heldig, at du har ham. Du ender med at tro ham, og derfor kan du komme til at blive alt for selvkritisk og i sidste ende miste troen på dig selv.

5. Du bliver en skygge af dig selv: Du er ikke længere den kvinde, du var engang. Du griner ikke mere, og du har ikke det samme tætte forhold til dine venner som tidligere, fordi du ikke vil have, at de skal vide, hvordan du i virkeligheden har det. Du er nervøs hele tiden, trøstespiser eller tager et ekstra glas vin. Du føler dig drænet for energi og tom inden i. Det værste ved at være i et psykisk voldeligt parforhold er imidlertid, at du er holdt op med at drømme. Du er holdt op med og tro på en fremtid, hvor dine drømme, håb og ambitioner vil blive til virkelighed. Dit liv er blevet en følelsesmæssig ørken

Annie Kaszina har givet mange hundrede kvinder på verdensplan, modet til at foretage ændringer i deres liv og tro på deres eget værd. Læs mere på anniekaszina.com.

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce