Sådan ved du, om han er den eneste ene

Kvaliteten af dit parforhold har stor betydning for din psykiske og fysiske sundhed. Mange af os forbinder lykke med et godt kærlighedsliv. Derfor betyder det meget for os, at vi oplever, at vi er sammen med ’den eneste ene’

Drømmen om den eneste ene fylder meget i de fleste menneskers liv, og derfor er du ikke alene, hvis du ind imellem kigger på din mand, når han står i køkkenet med morgenhår og stiller dig selv spørgsmålet: "Er han manden i mit liv?"

Ifølge psykologen Robert Sternbergs teorier, indeholder et stærkt parforhold tre ingredienser: Passion, intimitet og forpligtelse. Hvis disse tre elementer er til stede, vil du sandsynligvis opleve følelsen af, at du er sammen med den eneste ene:

Passion: Følelsen af passion gælder både den psykiske og seksuelle tiltrækning. Hvis du føler dig tiltrukket af din partner og samtidig er grebet af en stor lyst til at dine følelser bliver gengældt, er der passion i forholdet - hvis din passion er gengældt.

Intimitet: Intimitet opstår, når du og din partner tilbringer meget tid sammen. Intimiteten bygger som oftest på tillid og tryghed. Det tager tid at opbygge intimitet i parforholdet, og det kan være svært, hvis en af parterne tidligere har været såret og derfor tøver med at udvise den nødvendige tillid. Intimitet knytter jer tættere sammen.

Forpligtelse: Det sidste punkt handler om din og din partners evne til at bevare nærheden og holde sammen uanset hvilke udfordringer, I møder på jeres vej. En nøgle til forpligtelse er altid at tro det bedste om partneren. Der er også et udtryk for forpligtelse at holde sammen, hvis den ene bliver syg, mister jobbet eller tager på i vægt. Forpligtelse er for modne mennesker, der tåler modgang i forholdet, men forpligtelse betyder ikke, at du og din partner skal være enige i alt. Til gengæld skal I begge respektere og anerkende, når I har forskellige synspunkter og holdninger.

Kilde: Psychcentral.com

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce