Derfor bliver kvinder i dårlige ægteskaber

En skilsmisse kan være både svær og smertefuld, og derfor bliver alt for mange kvinder i usunde og dysfunktionelle ægteskaber

Når ægteskabet er godt på vej ned ad bakke, vil det logiske for mange være at springe fra og vælge en skilsmisse. Imidlertid er der mange kvinder, som foretrækker at blive i et ulykkeligt ægteskab. Det skriver skilsmisserådgiver Allison Pescosolido på Huffingtonpost.com. Hun giver 10 almindelige grunde til, at kvinder forsøger at holde ud:

  1. Kvinden ønsker ikke at såre manden og børnene: Hun tager mere hensyn til andres følelser end til sine egne. Det kan dog give bagslag at ofre sin egen lykke for andres skyld.
  2. Det biologiske ur tikker: Det kan virke uoverskueligt at starte forfra med en ny mand, da der så kan være risiko for, at hun ikke møder en ny og aldrig når at blive mor.
  3. Dårligt selvværd: Intet er mere ødelæggende for selvværdet end et dårligt ægteskab. Kvinden bliver i ægteskabet, fordi hun ikke føler, at hun fortjener bedre. I stedet lader hun sig nøje.
  4. Livsstil: Kvinden oplever, at hun ikke har lyst til at give slip på den livsstil, der er forbundet med ægteskabet. Vennekredsen går hånd i hånd med ægteskabet, og måske vil andre se med negative øjne på skilsmissen. Samtidig vil kvinden måske gerne have et barn mere.
  5. Dårlig økonomi: Mange kvinder frygter, at pengene ikke vil slå til, hvis de går fra manden. Frygten kan være reel nok, men en kvindes sundhed og lykke er altid mere værd en penge. 
  6. Hun ved ikke, at livet kan byde på mere: Måske har kvinden mange dårlige forhold i rygsækken samtidig med, at hun ikke har nogen gode rollemodeller. Derfor tror hun, at det dårlige ægtskab er normalen.
  7. En skilsmisse virker værre en det dårlige ægteskab: Når kvinder er nået til dette punkt, er de virkelig på gale veje. Irrationel frygt og negative forestilliger om fremtiden, fastholder dem i det dårligt ægteskab. Fornægtelsen får kvinden til at overbevise sig selv om, at det ikke er så slemt endda.
  8. Svært at overskue en skilsmisse: Kvinden kan ikke overskue, hvordan hun skal komme gennem en skilsmisse. Hun har brug for værktøjer og viden om, hvordan hun kommer videre.
  9. Frygt for at blive ulykkelig som single: Mange kvinder frygter, at livet som single er ensomt, men det er ofte ikke tifældet Derfor er det en god idé at afveje fordele og ulemper ved hhv. ægteskab og singleliv
  10. Forpligtelse: Kvinden føler sig forpligtet til at gennemføre det, hun har lovet i kirken. Men et løfte skal altid ses i en sammenhæng. Verden er ikke sort-hvid. Kvinder, der føler sig forpligtede til at blive i ægteskabet på trods af en høj grad af smerte, kan med rette stille sig selv spørgsmålet: Hvorfor føler du dig stadig forpligtet?

Kilde: Huffingtonpost.com

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce