Her er manden, der gør dig lykkelig

Hvis du har haft en svær barndom, kan din opvækst påvirke dit valg af partner. Det skriver forfatteren Karyl McBride i bogen "Bli'r jeg nogensinde god nok - hjælp til døtre af narcissistiske mødre. Hun giver samtidig opskriften på, hvordan du finder kærligheden

Hvis du er vant til at vælge manden i dit liv ud fra ydre karaktertræk så som: ”Ser han godt ud?”, ”Har han en smart bil?” eller ”Kan han danse?”, så risikerer du at gå rigtig galt i byen. Det skriver forfatteren Karyl McBride i bogen "Bli'r jeg nogensinde god nok - hjælp til døtre af narcissistiske mødre".

Ifølge McBride er det vigtigt at gå bag om den glittede overflade, før du taber dit hjerte. Det gør du ved at stille nogle andre typer af spørgsmål: ”Ser han godt ud inderst inde?”, ”Kan han håndtere sine egne følelser og sin opførsel på samme måde, som hvis han håndterede sin egen virksomhed?” ”Kan han vise autentiske følelser og udvise empati?”, ”Kan han oprigtigt elske sig selv og mig?”, ”Kan han danse indad med sin egen sjæl og min?”

Mange kvinder - og mænd - som har haft en svær barndom  oplever problemer i kærlighedslivet, hvor de igen og igen indgår i problematiske parforhold.

Hvis du kan nikke genkendende til dette, skal du ifølge McBride overveje at vælge en livspartner ud fra nedenstående betydningsfulde kriterier. Hvis du er gift eller er i et forhold, skal du overveje, om nedenstående faktorer i tilstrækkelig grad er til stede i dit nuværende forhold:

 • Når du er sammen med ham, er han så venlig og medfølende? Har han integritet?
 • Forpligter han sig - og har han evnen til - at vokse sammen med dig i en livslang læringsproces?
 • Er han i stand til at udvise ægte empati? Er han indstillet på at arbejde sig igennem smerte og problemer?
 • Har han sin egen personlige stil, sine egne interesser, hobbyer og passioner - som ikke har noget med dig at gøre?
 • Er de fleste af jeres værdisæt og jeres verdenssyn (livsfilosofier) ens?
 • Har I fælles interesser, så han kan have det sjovt og bruge fritid sammen med dig, som I begge nyder?
 • Har han humor? Bruger han sin humor uden fjendtlighed og af et godt hjerte?
 • Vil han gerne være din bedste ven og soulmate, og er han i stand til at være det? (Opfører han sig som om, han er din bedste ven?)
 • Taler han om sine egne og dine følelser, og er han i kontakt med sin egen følelsesmæssige verden?
 • Kan han håndtere ambivalens og grå toner og ikke være for stivsindet omkring fejl og svagheder hos dig, ham selv og andre?
 • Bidrager han til både dit sjæleliv og dit liv i den materialistiske verden, så han er med til at gøre din verden til et vidunderligt sted at være, når I er sammen i verden?
 • Får han det bedste frem i dig?

Bogen "Bli'r jeg nogensinde god nok - hjælp til døtre af narcissistiske mødre" giver dig indblik i, hvordan opvæksten med en narcissistisk mor påvirker en piges barndom og hendes liv som voksen kvinde. Hvis du kan genkende din egen barndom i bogen, bliver du guided til at forstå og tilgive din mor og skabe et autentisk og lykkeligt liv for dig selv som den kvinde, du er inderst inde. Bogen udkom på dansk i 2014 og kan nu kun lånes på biblioteket.

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce