Sådan styrker du dig selv efter et psykisk voldeligt parforhold

Trænger du til at få kærligheden tilbage efter at have levet i et ulykkeligt parforhold. Ifølge Annie Kaszina, der er ekspert i psykisk voldelige forhold, er lykke den diamentrale modsætning af det, der foregår i et psykisk voldeligt parforhold

Din personlige lykke er ikke en luksus, som du skal kæmpe for i uger, måneder og år. Din livsglæde er af central betydning. Derfor bliver du nødt til at opprioritere din egen lykke i stedet for at kæmpe for, at et andet menneske skal forandre sig, så du selv kan blive lykkelig.

Sådan lyder det fra britiske Annie Kaszina,forfatter til bogen 'Elsker du en tyran?'. Hun har specialiseret sig i at hjælpe kvinder, der lever i psykisk voldelige parforhold. Hun giver dig her 10 gode råd til, hvordan du bliver din egen lykkes smed, når det gælder kærligheden:

  1. Vær opmærksom på, hvad du fortæller dig selv. Hvis du fortæller dig selv, at dit parforhold har været helt forfærdeligt, og at du efterhånden har taget alvorlig skade, vil du sandsynligvis aldrig komme dig over det. Hvis det er sådanne tanker, der kører rundt i dit hoved, bliver du nødt til at lære at stoppe dem.

  2. Hold op med at lytte til, hvad din psykisk voldelige (ex)-partner fortæller dig. Han har aldrig tøvet med at give dig sin uforbeholdne mening, og det bliver han helt sikkert ved med at gøre, ikke sandt? Han vil komme med dystre forudsigelser omkring din fremtid, og han vil fortælle dig igen og igen, at alt er din skyld. Han vil sige, at han stadig elsker dig, og at I stadig kan få et godt liv sammen. Sikke en omgang ordskvalder. Jo mere du lytter til hans ord, desto mere forvirret vil du komme til at føle dig.

  3. Ignorer venner og bekendtes meninger om din partner. Disse mennesker er trælse, fordi de ikke kender ham, ligesom du gør. Alligevel føler de sig i deres gode ret til at fortælle dig, hvilket fantastisk menneske, de forestiller sig, at han er. (De har jo ikke den tvivlsomme glæde, det er at vågne op hver morgen sammen med hans vrisne ansigt.) Det kan også være de selvsamme mennesker, der føler sig i deres gode ret til at fortælle dig, at du bør blive i ægteskabet eller i parforholdet. I sidste ende har de deres helt egen personlige agenda. Det er så let for dem at fortælle dig, hvad du skal gøre. De sætter ikke deres egen livsglæde over styr.

  4. Ignorer dit sultne hjerte. Du kender garanteret “jeg elsker ham stadig”-følelserne, som kan pible frem i dit hoved. Sandheden er, at han er ubehagelig over for dig, og det ved du godt. Det, du føler, er ikke kærlighed. Det er afhængighed af ham. Det er ikke sundt for dig at være afhængig af ham.

  5. Hvis du gerne vil bekymre dig om noget, så brug tiden på at bekymre dig om de rigtige ting. Det er naturligt, hvis du bekymrer dig om, hvordan et brud mellem dig og din partner vil påvirke dine børn. I virkeligheden er det ikke din største bekymring, når alt kommer til alt. Dine børn kan ikke undgå at være vidner til det destruktive forhold, der er mellem deres to forældre. De lider helt sikkert under det. Hvis I bliver separerede, bliver det naturligvis ikke en dans på roser for børnene… men de vil sandsynligvis få en mor, der har det meget bedre, og de vil få et langt lykkeligere hjem.

  6. Giv dig selv lidt mere spillerum. Din psykisk voldelige partner har trænet dig, så du gør dig bekymringer om stort set alt. Det er ikke godt for dig at leve med kroniske bekymringer. Du behøver ikke at slippe bekymringerne hverken i går eller i dag. Dét, du bliver nødt til at gøre, er at overvinde dem. Du skal lære at være god mod dig selv, for det vil betale sig for dig på længere sigt. Det duer ikke, at du går rundt og slår dig selv oven i hovedet. Det bringer dig ingen vegne hen.

  7. Tilbring din tid sammen med mennesker, der holder af dig. De fleste kvinder, der lever i psykisk voldelige forhold, har en imponerede samling af mennesker omkring sig, der ønsker godt vejr, og som først og fremmest tænker til egen fordel. Det kan godt være, at du opfatter disse mennesker som ægte venner. Imidlertid behandler de dig ikke med den kærlighed og omsorg, som du som deres ægte ven fortjener. Hvis de ikke kan vise omsorg over for dig, uden at presse deres egen agenda ned over hovedet på dig, så er de ikke dine ægte venner. I bedste fald er de rejsekammerater. Drop dem, så du kan skabe plads i dit liv til mennesker af bedre kvalitet.

  8. Pas bedre på dig selv. Dyrk motion, spis sundt og sørg for, at du ser godt ud og føler dig godt tilpas. Det er alt sammen godt for dig. Først og fremmest skal du give næring til din indre kvinde. Jeg ved ikke, hvad du helt præcist har behov for, men jeg ved, at der er mange små ting, som du kan gøre for dig selv hver dag, der giver dig glæde. Det kan være en tur på cafe, et skumbad eller at sidde i solskinnet…

  9. Du skal fejre dine sejre. Alle de kvinder, som jeg nogensinde har mødt, der lever eller har levet i psykisk voldelige forhold, har fokus på egne tab og mislykkede forsøg. Dette fokus gør ikke noget godt for dem. De tilbringer ikke ret meget tid med at se bevidst på, hvad de har gjort godt. Men ved du hvad? Selv i det mest kaotiske liv, er der altid områder, som du klarer dig godt på. Det betaler sig ikke at have fokus på alt det, der ikke fungerer. Begynd i stedet at fejre alt det i dit liv, der fungerer. Du kan starte med at fejre, at du er i live, og at du gør alt, hvad der står i din magt, for at efterleve dine personlige værdier. Du drager omsorg for, elsker og respekterer andre mennesker.

  10. Søg hjælp. Hvor mange mennesker ville afvise at blive hjulpet op i en redningsbåd, hvis de var ved at drukne? Ville de gøre det med den begrundelse, at de ikke ønsker at kæmpe, og at ingen skal være vidne til deres kamp? Det ville aldrig ske, ville det? Hvordan kan det så være, at du tænker, at du skal være i stand til at magte alting på egen hånd? Selvfølgelig skal du ikke det. For at sige det, som det er: Du kan ikke klare alting alene. Det giver ikke mening. Du kan kæmpe hver dag, uden at du kommer ud ad stedet, og hvad værre er: Du kan risikere at glide tilbage i et giftigt parforhold med din psykisk voldelige partner. Hvis du kæmper alene, kan du også risikere, at du møder en ny mand af samme kaliber og igen havner i et psykisk voldeligt parforhold med en klon af din nuværende mand. Det har du virkelig ikke brug for. Gør i stedet en aktiv indsat for at få hjælp. Det vil kun være til din fordel.

 

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce