En gave til mændene i dit liv: Rigtige mænd går også i sort

Selv om en mand har brede skuldre, dyb stemme og pondus, kan han godt blive ramt af stress, depression og det, der er værre. Det er budskabet i bogen ’Rigtige mænd går også i sort’, som er skrevet af samarbejds-partner med Powerkvinderne, erhvervspsykolog Majken Matzau, og ernæringsekspert Umahro Cadogan

Rigtige mandfolk har styr på det hele, bevarer det kølige overblik og går ikke ned med stress. Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det fordi, det er en myte. I virkelighedens verden er der tre gange så mange mænd som kvinder, der begår selvmord hvert år som følge af ubehandlet stress og depression. Det fremgår af bogen ’Rigtige mænd går også i sort’, som er skrevet af erhvervspsykolog Majken Matzau og ernæringsekspert Umahro Cadogan.

Forfatternes slår til tromme for, at mænd i lige så høj grad som kvinder rammes af stress, og at langt flere mænd kan og bør hjælpes langt tidligere, således at stressen bliver taget i opløbet.

”Vi opdager ikke mænds psykiske problemer i tide, fordi mænd ikke taler om deres bekymringer på samme måde som kvinder”, siger Majken Matzau, der i sit arbejde møder mange mænd, som har prøvet at klare ærterne alene for i sidste ende at bukker under med stress eller drukne sorgerne i alkohol.

Mænd rækker ikke ud efter hjælp
”Mænd beder ikke om hjælp, før de er på vej helt ud over kanten, og når de er til læge, underspiller de symptomerne. Derfor er bogen tænkt som en wakeup-call til mænd - og vi lægger ikke fingre imellem”, siger Majken Matzau. Umahro Cadogan supplerer:

”Jeg har set alt for mange mænd i min omgangskreds gå ned med stress. Vi mænd føler, at vi er lavet af rustfrit stål, og derfor kører vi os selv ud over alle grænser. Resultatet er, at alt for mange mænd på et tidspunkt smadrer både mentalt, fysiologisk og hormonelt. Derfor er det hårdt brug for at få mændenes øjne op for, hvordan stress ødelægger præstationsevnen på jobbet og på lagerne og fører meget dårligt med sig i kølvandet. Det har vi sat os for at gøre i et sprog, som mænd forstår.”

Læs mere om Majken Matzau her >>

Se indslag på tv2 >>

Køb bogen her >>