Mød den følelsesmæssigt krævende mor

Følelsesmæssigt krævende mødre bærer deres følelser uden på tøjet og forventer, at deres døtre tager sig af dem. Døtrenes følelser bliver selvfølgelig negligeret, og som datter får du højst sandsynligt ikke nær nok den samme mængde omsorg, som din mor forventer at få fra dig.

Selv om alle narcissistiske mødre til en vis grad er følelsesmæssigt krævende, så fremviser nogle mødre dette træk mere tydeligt end andre. Disse mødre bærer deres følelser uden på tøjet og forventer, at deres døtre tager sig af dem. Det fortæller den amerikanske forfatter og terapeut Karyl McBride om i bogen ”Bli’r jeg nogensinde god nok - hjælp til døtre af narcissistiske mødre”.

Børnene har tabt på forhånd, når det forventes, at de skal berolige deres mødre, lytte til deres voksenproblemer og løse problemer. Børnenes følelser bliver selvfølgelig negligeret, og som datter får du højst sandsynligt ikke nær nok den samme mængde omsorg, som din mor forventer at få fra dig.

Psykolog Vitha Weitemeyer: ”I min egen konsultation har jeg oplevet mange eksempler på den følelsesmæssigt krævende mor, hvor det er barnet, der skal hjælpe moderen blandet andet som hendes ægteskabsrådgiver. Igen skaber man små voksne, der skal bære deres forældres byrder. Det er en slags følelsesmæssig incest, hvor barnet bliver brugt til at dække moderens behov.

Isdronninger: Mød 6 mødre, der er sundhedsskadelige for deres døtre

  1. Den udadvendt-flamboyante >>
  2. Den resultatorienterede >>
  3. Den psykosomatiske >>
  4. Misbrugeren >>
  5. Den skjult ondskabsfulde >>
  6. Den følelsesmæssigt krævende >>