Mød den skjult ondskabsfulde mor

Her har vi den kvindelige udgave af Dr. Jekyll og Mr. Hide. Familien ved godt, at der er forskel på hendes personlighed ude og hjemme, og det er ødelæggende for børnenes selvværd

Den skjult ondskabsfulde narcissistiske mor vil ikke have, at andre ved, at hun er grov over for sine børn. Hun har som regel et offentligt jeg og et privat jeg, som er dybt forskellige. Det fortæller den amerikanske forfatter og terapeut Karyl McBride om i bogen ”Bli’r jeg nogensinde god nok - hjælp til døtre af narcissistiske mødre”.

Døtre af den skjult ondskabsfulde mor beskriver moderen som venlig, kærlig og opmærksom, når de er ude i offentligheden - og grov og ondskabsfuld hjemme.

Det er svært ikke at føle en betydelig modvilje mod sin mor for den opførsel - især, hvis hun har narret en masse folk uden for familien.

Hvis du voksede op med sådan en mor, ved du, hvor forfærdelig den slags inkonsekvent opførsel føles.

Psykolog Vitha Weitemeyer: ”Her har vi den kvindelige udgave er Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Familien ved godt, at der er forskel på hendes personlighed ude og hjemme, og det er ødelæggende for børnenes selvværd. Datteren kan ikke forstå, hvorfor moderen er så sød mod andre og samtidig behandler datteren så dårligt. Derfor tænker hun, at det er hendes egen skyld, og at der er noget galt med hende. Det er utroligt utrygt.”

Isdronninger: Mød 6 mødre, der er sundhedsskadelige for deres døtre

  1. Den udadvendt-flamboyante >>
  2. Den resultatorienterede >>
  3. Den psykosomatiske >>
  4. Misbrugeren >>
  5. Den skjult ondskabsfulde >>
  6. Den følelsesmæssigt krævende >>