Mød den psykosomatiske mor

Den psykosomatiske mor tænker meget lidt på andre mennesker og deres behov, heller ikke når det gælder hendes datter. Hun bruger sygdomme, dårligdomme og smerter til at manipulere med andre, få sin vilje og tiltuske sig opmærksomhed

Den psykosomatiske mor bruger sygdomme, dårligdomme og smerter til at manipulere med andre, få sin vilje og tiltuske sig opmærksomhed på. Hun tænker meget lidt på andre mennesker og deres behov, heller ikke når det gælder hendes datter. Det fortæller den amerikanske forfatter og terapeut Karyl McBride om i bogen ”Bli’r jeg nogensinde god nok - hjælp til døtre af narcissistiske mødre”.

Hvis din mor var sådan i din barndom, var den eneste måde, du kunne få hendes opmærksomhed på, ved at drage omsorg for hende. Hvis du forsømte at gøre det, eller måske endda gjorde oprør mod hendes opførsel, ville din mor spille offerrollen ved at blive endnu mere syg eller få en sygdomsrelateret krise.

Formålet var at fange din opmærksomhed og få dig til at føle skyld. Karyl McBride kalder det for ”sygdoms-kontrol-metoden”. Den er meget effektiv. Hvis datteren ikke reagerer, står hun i et dårligt lys og føler sig som en taber, som ikke er sød mod sin mor. Det vigtigste for den psykosomatiske mor er, at hendes datter er der for hende og forstår hende.

Psykolog Vitha Weitemeyer: ”Maude fra Matador er et god eksempel på en mor, der benytter sig af psykosomatiske metoder, når hun går op og lægger sig. Det påvirker stemningen i hele huset, og Maudes martyrrolle bliver udstillet: Nu er det hele for slemt. Se nu, hvordan I har behandlet mig. Nu magter jeg ikke mere. ”

Isdronninger: Mød 6 mødre, der er sundhedsskadelige for deres døtre

  1. Den udadvendt-flamboyante >>
  2. Den resultatorienterede >>
  3. Den psykosomatiske >>
  4. Misbrugeren >>
  5. Den skjult ondskabsfulde >>
  6. Den følelsesmæssigt krævende >>