Mød moderen med et misbrugsproblem

Moderen med et misbrug vil altid virke narcissistisk, fordi afhængigheden fylder mere end noget andet. Misbrug er en effektiv måde at skjule følelser på

Forælderen med et misbrug vil altid virke narcissistisk, fordi afhængigheden fylder mere end noget andet. Det fortæller den amerikanske forfatter og terapeut Karyl McBride om i bogen ”Bli’r jeg nogensinde god nok - hjælp til døtre af narcissistiske mødre”.

Når en misbruger bliver ædru, forsvinder de narcissistiske tendenser nogle gange. Andre gange ikke. Men når misbrugere er afhængige, er fokus altid på dem selv og deres gud: Afhængigheden.

Børn af alkoholikere og andre misbrugere kender det alt for godt: Flasken eller stoffet har altid fortrin. Misbrug er en effektiv måde at skjule følelser på. Det er tydeligt, at moderen, der dukker fuld op til datterens korkoncert, ikke har sin datters behov for øje.

Psykolog Vitha Weitemeyer: ”I organisationen Anonyme Alkoholikere (AA) taler man om ’Kong Alkohol’ for at understrege, at flasken eller stoffet er vigtigere for misbrugeren end både børn og ægtefælle. Datteren af en alkoholiker skal være en lille voksen, fordi afhængigheden fastholder moderen i umodenhed. ”

Isdronninger: Mød 6 mødre, der er sundhedsskadelige for deres døtre

  1. Den udadvendt-flamboyante >>
  2. Den resultatorienterede >>
  3. Den psykosomatiske >>
  4. Misbrugeren >>
  5. Den skjult ondskabsfulde >>
  6. Den følelsesmæssigt krævende >>