Mød den resultatorienterede mor

For den resultatorienterede mor er det vigtigste i livet, hvad du opnår. Succes afhænger af, hvad du gør, ikke af hvem du er. Hun forventer, at du opnår de højeste resultater

Den resultatorienterede mor forventer, at du opnår de højeste resultater. Det fortæller den amerikanske forfatter og terapeut Karyl McBride om i bogen ”Bli’r jeg nogensinde god nok - hjælp til døtre af narcissistiske mødre”.

Den mortype er meget stolt af sine børns gode karakterer, præmier, adgang til de rigtige universiteter og af, at de færdiggør deres uddannelser med topkarakterer. Hun elsker også at prale af dem.

Hvis du ikke bliver, hvad din resultatorienterede mor mener, at du bør blive til, og hvis du ikke opnår det, hun synes er vigtigt, så bliver hun ekstremt flov og reagerer måske med at gå amok og få raserianfald.

Psykolog Vitha Weitemeyer: ”Et eksempel kan være den ambitiøse Hellerupmor, der har brug for at datteren præsterer gode resultater, som hun kan stråle sig i. Det kan eksempelvis være ved at skrive om datterens 12-taller på Facebook for at løfte sig selv eller ved at blære sig med, hvor talentfuld datteren er på balletskolen eller i ’X-faktor’”.

Isdronninger: Mød 6 mødre, der er sundhedsskadelige for deres døtre

  1. Den udadvendt-flamboyante >>
  2. Den resultatorienterede >>
  3. Den psykosomatiske >>
  4. Misbrugeren >>
  5. Den skjult ondskabsfulde >>
  6. Den følelsesmæssigt krævende >>