Danmarks første 'mobog' om voldelig kærlighed

PRESSEMEDDELELSE: I Danmarks første mobog - mobilbog - kommer du helt ind under huden på en ung kvinde, der møder ham, som hun tror, er drømme-manden. I håbet om at blive elsket overser hun alle de advarselstegn, som fortæller hende, at denne mand er farlig. Hun ser det bedste i ham, indtil den dag hun frygter for sit liv

Drmmemanden pressefoto

Køb bogen her >>

Hun kunne være ’the girl next door’, der bag sit smukke ydre gemmer på en frygtelig hemmelighed. Det kunne være din veninde, din datter, din kusine eller din tante - for hvert år udsættes tusindvis kvinder for vold bag hjemmets fire vægge. Den 25. november 2016, hvor FN sætter fokus på vold mod kvinder, udkommer bogen ’Drømmemanden’. Den er skrevet som en ’mobog’, hvilket vil sige en bog, der er nedfældet direkte på mobilen.

Forfatteren har tastet manuskriptet i dagbogsform, mens hun gennemlevede et voldeligt forhold, og mens hun forsøgte at overleve den stalking, hun var udsat for, da hun endelig vristede sig fri af voldens lænker. I bogen kommer du helt tæt ind under huden på den unge kvinde, som får ødelagt sit liv i mødet med den mand, hun taber sit hjerte til.

Det perfekte versus kaos
Forfatteren P. Erle er anonym af hensyn til sin egen sikkerhed. I sin historie er hun fanget i et vakuum mellem det perfekte og kaos. På ydersiden er hun perfekt med det perfekte rækkehus, stålgråt interiør og marmor, der skinner. Hvis du mødte hende, ville du tænke, at hun levede et fuldstændig fantastisk liv. Men inden i er hun kaos. Hun håber så inderligt på at blive elsket. Måske er det derfor hun bliver, indtil den dag, det går op for hende, at hvis hun bliver et øjeblik længere, kan det være slutningen på hendes liv. I det øjeblik hun går, tager hun ansvar for sit liv, men kun for at komme fra asken til ilden, for det udvikler sig til en af Danmarkshistoriens værste stalkingsager.

”Dette er en bog, der først læses for sent. Det er dagbogsnotater fra en kvinde, der har oplevet, hvor voldsomt det kan være at elske en mand, der er farlig. Læseren må forholde sig ydmyg ved læsningen, hvor man får indblik i dette kærlighedsforholds uforklarlige forlis”, lyder det det i forordet fra Per Bernth Jensen, psykotraumatolog og bestyrelsesmedlem i foreningen ’Hjælp Voldsofre’.

Væk, væk, væk
Som læser sidder du måske og får lyst til at råbe, at hun skal væk, væk, væk. Det er ikke til at holde ud, at hun ikke går. Men måske er det, fordi hun har et voldsomt behov for at være elsket. Måske er det fordi, hun søger tryghed. Måske er det fordi, hun er forelsket i forestillingen om, hvor godt hun kunne få det sammen med sin drømmemand, hvis bare han ikke slog så hårdt.

”Forståelsen af, hvordan voldsramte kvinder afviser deres egne følelser, og derfor ikke kan mærke, hvornår nok er nok, skal findes ved at se på deres historier. De har ofte tidligt været nødt til at tilpasse sig et kærlighedsfattigt, kaotisk eller uforudsigeligt miljø. De er måske ikke blevet set som dem, de var. De har vænnet sig til at være nøjsomme, hvad angår kærlighed, opmærksomhed og ægte interesse for dem selv og deres følelser”, fortæller psykolog Vitha Weitemeyer i sit efterord. Hun har specialiseret sig i at hjælpe kvinder, der elsker for meget.

 ”Måske har kvinderne kun fået positiv opmærksomhed, når de fik gode karakterer i skolen, og måske har det været med til for en stund at skabe lidt positiv stemning i hjemmet - og en perfektionistisk indstilling i er grundlagt i dem. De bebrejder sig selv, hvis forholdet ikke fungerer, og de tænker, at hvis bare de forsøger at gøre det endnu bedre og være endnu mere givende og tilgivende, så vil de måske kunne få den kærlighed, de længes efter.”

Shop bogen

DRØMMEMANDEN er udgivet på forlaget Powerpress. Den er på 62 sider og fortæller historien om et ulykkeligt og voldeligt parforhold. Hvert år bliver 33.000 kvinder udsat for fysisk eller seksuel vold af deres nuværende eller tidligere partner. Hertil kommer et udokumenteret – men ifølge LOKK.dk - stort antal kvinder, der er udsat for psykisk, materiel eller økonomisk vold. Ifølge Dansk Stalking Center er der hvert år mellem 100.000-132.000 danskere der stalkes, hvoraf 63 procent af de udsatte er kvinder. 

Pris kr. 99,- inkl. moms