Selvhjælpsbog til løvemødre: Slip fri af psykopatens kløer

500.000 danske kvinder ved, hvad det vil sige at være udsat for psykisk vold. En del af disse er fanget i kløerne på en psykopatisk partner. Populær bog hjælper kvinder til at slippe fri og skabe et nyt og bedre liv for dem selv og deres børn

KØB BOGEN I POWER-SHOPPEN >>

Hver fjerde kvinde og hver syvende mand har været - eller er udsat for - psykisk partnervold. En del af disse kvinder, føler sig fanget i kløerne på en psykopatisk partner, der udsætter dem for kritik, nedvurderinger, manipulation, trusler og det, der er værre.

Det kan være rigtig svært at slippe væk fra en psykopatisk partner, og derfor har forfatter og cand.mag i teatervidenskab Gitte Lindholt skrevet selvhjælpsbogen 'Slip fri af psykopatens kløer' til løvemødre, der gerne vil skabe et sundere, gladere og lykkeligere liv for sig selv og deres børn. Gitte Lindholt har selv været udsat for både psykisk og fysisk vold, selv om hun er en stærk kvinde med en god universitetsuddannelse:

"Den psykiske vold er så nedbrydende, at du mister troen på dit eget værd og på din egen fremtid. Derfor ligger det mig meget på sinde at give kvinder værktøjer til at finde deres råstyrke, slippe fri af psykopatens kløer og få øjnene op for, hvad der sker i deres liv."

Distanceblænderi
Ifølge Gitte Lindholt er den psykopatiske partner ofte en distanceblænder:

"Omgivelserne falder tit på halen over, hvor rar, venlig, sød, charmerende og hjælpsom han er, men det er et facadespil. Bag hjemmets fire vægge er han en hustyran, og det er fuldstændig ødelæggende at bo sammen med ham."

Gitte Lindholt gør opmærksom på, at det er nødvendigt at tage en lang række forholdsregler, når man som kvinde vælger at forlade en psykopatisk og psykisk voldelig partner:

"Fordi han ikke føler dårlig samvittighed, har han igen problemer med at anklage dig for alt mellem himmel og jord både i retssager, hos kommunen og i Familieretshuset. Derfor kan den voldsudsatte kvinde meget let blive castet til en skurkerolle, mens den psykopatiske partner nærmest fremstår med englevinger."

Gitte Lindholt peger på, at psykopaten ofte får alt for frit spil blandt andet i samværssager, fordi mange sagsbehandlere ikke fagligt er klædt på til at se om bag facaden. I stedet lader de sig betage og imponere - specielt, hvis der er tale om en succesrig karrieremand, som med overbærenhed og bekymring i stemmen fortæller, at hans ekskone er rablende vanvittig og uansvarlig.

En perlerække af eksperter
Bogen 'Slip fri afpsykopatens kløer' handler ikke direkte om Gitte Lindholts eget liv, selv om hun trækker på flere af sine egne personlige livserfaringer. I stedet er der anonyme fortællinger, som den voldsudsatte kvinde kan spejle sig i. Samtidig har forfatteren interviewet en perlerække af eksperter, som er med til at sætte ord på, hvad der sker, når du som kvinde vælger at forlade en psykopatisk partner:

"Ofte er du helt nede og suge grundvand, fordi du er så nedbrudt både fysisk, psykisk, mentalt og økonomisk. Derfor har den kvinde, der finder modet til at forlade en psykisk voldelig mand, brug for al den styrke, støtte og opbakning, hun overhovedet kan samle. Formålet med min bog er at give kvinden værktøjer til at komme videre i livet og vriste sig fri af psykopatens grimme kløer."

I bogen 'Slip fri af psykopatens kløer' er der interviews med otte eksperter: Psykiatrisk overlæge Henrik Day Poulsen, ph.d. ved Psykiatrisk Center København, Psykolog Vitha Weitemeyer, forfatter til bogen 'Forelsket i en drøm', Professor Ask Elklit, Videnscenter for psykotraumatologi, Sundhedsekspert og forfatter Oscar Umahro Cadogan, Advokat Viggo Bækgaard, advokat Anders Flatabø,  Exitcirklens stifter og leder Sherin Khankan og Sexolog Joan Ørting.

'Slip fri af psykopatens kløer' udkom i en ny, opdateret udgave i februar 2020. 

Køb bogen her >>