Jeg er kommet videre i livet, men pengepungen er tom, og jeg har dyre kviklån

Da Josephine søgte separation fra sin psykisk voldelige partner, holdt han fra den ene dag til den anden op med at betale til den fælles husholdning. Det har presset den unge mor hårdt økonomisk

pengeproblemer dreamstime s 28850999 

Af Josephine, der har været udsat for psykisk vold

Jeg har i flere år været gift med en mand, som har behandlet mig ganske forfærdeligt. Den dag, jeg tog mod til mig og søgte separation, sagde han til mig, at han ville sørge for, at jeg ikke ville få så meget som en krone med, når vi flyttede fra hinanden. Det løfte har han målrettet arbejdet på at holde.

Jeg er blevet skilt, men der gik et helt år, før vi kunne flytte fra hinanden, fordi ejerlejligheden først skulle sælges, og han bremsede salget ved i månedsvis ikke at skrive under på salgspapirerne. I den periode holdt min eksmand stort set op med at betale til fælles boligudgifter samt mad og tøj til vores tre fælles børn. Jeg blev nødt til at optage dyre lån for at børnene kunne få mad på bordet og tøj på kroppen, og vi kunne leve så normalt som muligt. Mit Visakort blev spærret på grund af overtræk, og banken tilbød mig et Mastercard.

Han var helt ligeglad
Min eksmand var ikke ked af at lade vores lejlighed gå på tvangsauktion. Det var som om, han bare var helt ligeglad, så derfor endte det med, at jeg betalte stort set alt – også terminer - for penge, jeg ikke havde. Selv om jeg i dag er lykkelig over, at lejligheden i Aarhus midtby er solgt, og vi er kommet væk, tårner problemerne sig nu op med ubetalte regninger, restskat og afdrag på dyre lån kviklån.

Samtidig har det vist sig at være svært at få min eksmand til at betale børnebidrag, så først skulle jeg søge om at få det fastsat i Statsforvaltningen, og efterfølgende måtte jeg have Udbetaling Danmarks hjælp til at inddrive pengene. Det betød, at der gik mange måneder, før jeg fik det helt basale bidrag til vores fælles børn.

Jeg forstår ikke, at den mand, der er far til vores børn, kan være så kynisk. Det virker nærmest som om, han har været helt kold og beregnende. Hans standardsvar, når jeg har forsøgt at tale med ham om penge, er – og har været – at han ikke har nogen. Jeg ved ikke, om det er sandt, men jeg har lånt penge, og det har han ikke, så han har da i hvert fald flere penge, end jeg har.

Glæder mig over, at jeg slap væk
Jeg bruger denne historie til at bekræfte mig selv i, at det var det rigtige valg, da jeg besluttede mig for skilsmisse. I meget lang tid har jeg været utryg ved min eksmand, og han har ikke været god ved mig i flere år. Han taler dårligt om mig alle vegne og spiller offer, selv om jeg i virkeligheden synes, at det er børnene, der er tabere her, fordi vi nu må spinke og spare for at få økonomien til at hænge sammen. Børnene har desværre også oplevet, hvor nedladende han har været over for mig.

Ind imellem tænker jeg, at jeg også skulle have ladet være med at betale til den fælles husholdning, men det kunne jeg ikke bære af hensyn til børnenes ve og vel. Det var hårdt nok for dem, at vi skulle skilles, og at deres fremtid på den måde var uvis, indtil jeg fandt et nyt sted at bo.

Josephine vil gerne være anonym, og derfor er navnet ændret. Hvis du også gerne vil dele din historie om psykisk vold med andre, er du velkommen til at sende en Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vi garanterer også dig 100 procents anonymitet.