Mange af de mænd, der slår deres hustruer, er psykopater

Psykopaten er hensynsløs og manipulerende, og mange af de mænd, der slår deres hustruer er psykopater. De har svært ved at sætte grænser og ender med at reagere med at slå

Vred dreamstime xs 55935508

Vi kender alle psykopater fra vores hverdag, og det er en type psykopater, der ofte overses. Den slags mennesker skal man passe på og holde sig langt fra, lyder det fra læge og ph.d. i psykiatri, Henrik Day Poulsen i en artikel i Kristeligt Dagblad.

Hverdagspsykopaten terroriserer livet for sine omgivelser uden selv at være bevidst om sin hensynsløshed. Ifølge Henrik Day Poulsen er psykopater hæmningsløse og manipulerende. For eksempel er mange af de mænd, der slår deres hustruer, psykopater. De har svært ved at sætte grænser og ender med at reagere ved at slå.

Der findes også mange smarte psykopater, som ovenikøbet kan være attraktive og charmerende, og de kan komme langt. For eksempel er nogle psykopatiske træk gode egenskaber at have, hvis du vil have en karriere. Her kan det være en fordel at være skruppelløs, og med sine selvoptagede og narcissistiske træk gør psykopaten alt for at komme i centrum. Så jeg tror bestemt, at der er succesrige politikere, læger og erhvervsfolk, der er psykopater, siger Henrik Day Poulsen.

Man kan aflæse psykopati meget tidligt, og hvis man for eksempel ser et barn pine en kat eller hive vingerne af en sommerfugl, skal man være meget opmærksom, da det kan være de første tegn på, at der er noget galt.

Kilde: Kristeligt Dagblad

KØB BOGEN: Slip fri af psykopatens kløer af Gitte Lindholt, som har interviewet Henrik Day Poulsen om psykopater >>

Slip fri af psykopatens kler