Har din partner bagtalt dig til venner og familie?

Hvis du er udsat for psykisk vold, kan du risikere, at din partner - eller ekspartner - bruger andre mennesker imod dig. Det kan ske ved, at han eller hun skaber splid, bagtaler dig eller spreder negative rygter om dig i omgangskredsen

FORTÆL OS DIN HISTORIE: En psykisk voldelig partner kan finde på at sprede negative rygter om dig blandt venner, familie og bekendte. Det kan føre til, at mennesker omkring dig får mistillid til dig, betvivler dine ord – og ligefrem vender dig ryggen.

Måske har du oplevet, at din partner har haft succes med at vinde din families sympati, mens familiemedlemmer og venner bliver skeptiske overfor dig. Ingen har troet på din historie om, hvordan din partner kan være en social kamæleon: Sød og charmerende over for andre – truende og nedladende over for dig.

En raffineret måde at bagtale dig på, kan være ved at give udtryk for bekymring overfor venner og familie. Din partner fortæller måske, at du virker følelsesmæssigt ustabil, at du ikke har styr på dit liv, eller at du ikke er en god mor – eller far. Denne taktik kan være meget effektiv, og mange mennesker kan finde på at tage din psykisk voldelige partners parti – uden at kende den fulde historie. Din partner kan ligefrem fremstå som kærlig, bekymret og omsorgsfuld, mens du virker helt til en side. Den situation kan du også opleve i mødet med offentlige myndigheder.

Det kan også være, at din partner - eller ekspartner - har ført dig bag lyset ved at fortælle dig, at andre mennesker synes, at der er noget galt med dig. Det kan få dig til at tvivle på dig selv, også selv om disse mennesker måske aldrig har sagt et ondt ord om dig og din måde at leve på. Alligevel forsøger din partner med denne taktik at få dig til at tro, at andre mennesker taler og tænker dårligt om dig.

Der er ingen tvivl om, at det kan være nedbrydende at blive udsat for bagvaskelse. Det kan virkelig gøre ondt, hvis familie og venner tager din partners eller ekspartners parti – uden at lytte til dine ord.

Læs hvad Powerkvindernes følgere på vores Facebookside om psykisk vold fortæller her >>