Kun få kvinder har en drøm om at nå til tops i dansk erhvervsliv

Alt for få kvinder drømmer om at blive ledere og sidde en bestyrelse. Det viser en undersøgelse, som samtidig konkluderer, at mange kvinder tvivler på egne evner og oplever, at de ikke får samme ansvar som mandlige kolleger, selvom de har samme kvalifikationer

Det er traditionelt mænd i jakkesæt og slips, der har siddet på topposterne i dansk erhvervsliv, og kun få kvinder drømmer om at blive ledere eller bestyrelsesmedlemmer

12. marts 2019

Kvinder tror ikke nok på sig selv, og kun få kvinder har en drøm om at blive ledere. Samtidig ved mange kvinder ikke, hvordan de skal nå til tops.

Det viser en undersøgelse, der er gennemført af Yougov i samarbejde med Krifa. Resultaterne af undersøgelsen peger ifølge formanden for Krifa Søren Fibiger Olesen på en lang række barrierer, som afholder kvinder fra at jagte lederdrømmen eller bestyrelsesposten. Samtidig er 60 procent af kvinderne imod kvoter, mens tallet for mænd er 71 procent.

Undersøgelsen viser også, at alt for mange kvinder tvivler på deres egne evner og oplever, at de ikke får det samme ansvar som deres mandlige kolleger, selvom de har samme kvalifikationer.

Dertil kommer, at de færreste kvinder ved, hvordan de skal komme i gang med en ledelses- eller bestyrelseskarriere. Endelig siger størstedelen af kvinderne i undersøgelsen, at de primært står for de huslige pligter - madlavning, rengøring, tøjvask.

Kilde: Altinget.dk

LÆS OGSÅ:

Dalai Lama: Verden har brug for flere kvindelige ledere, mere hjerte, kærlighed, samhørighed og medfølelse