Anders Samuelsen: ’Jeg har altid haft let til tårer’

Mænd kan også fælde en tåre, men vi ser det kun sjældent for åben skærm. Da Anders Samuelsen trak sig som formand for Liberal Alliance, var det med følelserne uden på kroppen, og selv siger han, at han altid har haft let til tårer

Anders Samuelsen

Rigtige mænd græder ikke – eller måske er det bare en af de stereotype forestillinger, vi har om mænd. Måske lærer vi alt for mange drenge, at det ikke er sejt at græde og vise følelser. At det måske er 'tøset'.

Efter valgnederlaget trak Anders Samuelsen sig som formand for Liberal Alliance, og i Go’ Morgen Danmarks røde sofa den 7. juni på TV2 bliver han præsenteret for det klip, hvor han med egne ord ”bryder lidt sammen”, da han siger farvel til hele sit politiske liv. Han fortæller samtidig, at han har let til tårer:

”Der skal også være plads til tårer. Jeg har altid haft let til tårer, fordi jeg lever mig ind i de ting, som jeg laver. Selv om jeg sagde til mig selv ’la’ nu vær’ med det’, så er der jo et eller andet vemodigt øjeblik ved det også, fordi det er en familie, som vi har skabt sammen. Når vi har gået igennem så mange udfordringer, som vi har gjort i mit parti, så har man også både nogle fantastiske hårde dage og nogle fantastiske sjove dage, og vi har taget på ferier sammen og alt muligt andet. Derfor er det en mærkelig ting at forlade det, men sådan er det.”

Som en skilsmisse
Anders Samuelsen bliver rørt igen, da han ser klippet:

”Ja, jeg gør, for der er mange ting, som går igennem ens hoved i det splitsekund, og der er nogle ord, som bare på en eller anden måde definerer, hvad det er, der sker, og når jeg siger ’Jeg går nu”. Så er det jo definitivt”, lyder det fra Samuelsen.

”Det er ligesom, når man er igennem en skilsmisse, og man ser en stor kærlighed i øjnene og siger ”jeg går nu”, eller der er en, der kigger på en og siger ’jeg går nu’. Så er det på en eller anden måde sådan et definerende øjeblik. Men det er samtidig også et øjeblik, hvor man får en kæmpe rygsæk taget fra sig af byrder, opgaver og udfordringer og af ansvar. Jeg elsker at have ansvar, og jeg elsker at være og at have fået lov til at være leder. Det lå ikke i kortene, at jeg skulle være det. At få lov til at udleve ens potentiale til det yderste. Det har været en kæmpe fest og en kæmpe udfordring.”