Sinead O’Connor synger ‘Nothing compared to U’ iført rød hijab

“Jeg havde så mange fordomme om Islam”, fortæller den irske verdensstjerne Sinead O’Conner. Hun gav publikum gåsehud, da hun med sin stærke stemme optrådte med verdenshittet ’Nothing Compared to U’ iført rød hijab. Sidste år konverterede hun til Islam

KonverteretPå YouTube.com kan du se Sinead O'Conners optræden i rød hijab med sangen 'Nothing compared to U'.

Tidligere kendte vi hende for den skaldede isse, det store kors i en kæde om halsen og det rå look med tatoveringer op ad armene. I dag er den irske verdensstjerne Sinead O’Connor konverteret til islam. I programmet ’The Late Show’ toner hun frem på scenen iført en rød hijab og synger sit verdenshit ’Nothing Compared to U’. Sangen får et helt nyt udtryk, når O’Conor fremfører den iført en knaldrød hijab og dermed står som repræsentant for verdens mange stærke, muslimske kvinder. Hendes stemme er ifølge anmeldere så fyldt med power, at du kan få gåsehud, og hun modtog et bragende bifald.

Den irske sanger konverterede til islam sidste år og ændrende samtidig sit navn til Shuhada Sadaqat. I ’The Late Show’ forklarer O’Conner, at hun har valgt Islam efter en konfliktfyldt rejse med kristendommen:

”Jeg er 52 år, og det Irland, jeg voksede op i, var meget forskelligt fra det Irland, vi kender i dag. Det var et meget undertrykt land, religiøst set. Alle var ulykkelige, og ingen fandt nogen glæde hos Gud.”

Den irske verdensstjerne har studeret mange religioner, og har haft mange fordomme om Islam. Da hun begyndte at studere Islam, gik det imidlertid op for hende, at hun altid har været muslim, selv om hun ikke tidligere har været klar over det:

”En muslim er bare en person, som tror på, at intet i universet skal tilbedes ud over Gud.”

O’Conner siger samtidig, at der både er ting, hun holder af og identificerer sig med, og ting, hun ikke bryder sig om og ikke identificerer sig med indenfor kristendommen. Det samme er tilfældet indenfor Islam:

”Men jeg følte virkelige, åh Gud, jeg er hjemme.”

Sined O’Conner fortæller, at hun i sin alder ikke er forpligtet til at bære hijab:

”Jeg bærer den, fordi jeg godt kan lide at gøre det. For mig svarer det at bære hijab til dengang, jeg bar et kors.”

Den irske stjerne har de senere år levet et tilbagetrukket liv væk fra musikken og verdensscenerne efter at have kæmpet med depression. Nu er O’Conor, som også er mor til fire, tilbage på scenen. Til The Late Show fortæller hun, at hun nu har det godt:

”Jeg føler faktisk, at jeg er omkring 17 år. Min erfaring med at blive ældre er, at mens min krop ældes, bliver jeg selv yngre. Jeg er virkelig stolt af det. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg er virkelig stolt over, at jeg er 52 år.”

Kilde: Metro.co.uk