Gravid direktør vækker opsigt på forsiden af businessmagasin

Audrey Gelman vækker opsigt som den første gravide administrerende direktør på forsiden af et businessmagasin

Gravid forside

Audrey Gelman, der er administrerende direktør for firmaet The Wing, er den første gravide topdirektør, som viser sin gravide mave på forsiden af et internationalt businessmagasin. Pointen er, at graviditet ikke skal banke kvinder hjem til kødgryderne, og at vi som kvinder skal have lov til at udleve vores karriereambitioner, også selvom vi vælger at stifte familie.

”Du kan ikke være noget, du ikke kan forstille dig. Så jeg synes, det er så vigtigt for kvinder at se, at det er muligt at drive en hurtigtvoksende virksomhed og samtidig starte en familie,” siger Gelman om sin beslutning om deltage i et fotoshoot.

”Mit håb er, at kvinder vil påtage sig større faglige og karrieremæssige udfordringer samtidig med, at de ikke skrinlægger deres drømme om at blive mor og stifte familie,” tilføjer hun. Gelman startede The Wing i 2016 - en kæde, der efterhånden er udbredt i mange byer i USA og som etablerer mødesteder, hvor kvinder kan skabe netværk og samarbejde både omkring karriere, iværksætteri og rent privat.

I 2018 blev virksomheden pålagt at betale nogle politisk vedtagne afgifter for at kønsdiskriminere. Men selv om der siden er åbnet op for at mænd også kan bruge mødestederne, er det stadig overvejende kvinder - også nybagte mødre - der er tilknyttet The Wing. 

I 2012 blev den tidligere Yahoo-CEO Marissa Mayer vist på forsiden af Fortunes ”50 mest magtfulde kvinder”. Hun var gravid på det tidspunkt, men afviste at blive fotograferet til magasinet.

Kilde: Womens Agenda