Hvorfor kaster psykopaten sin kærlighed på lige netop dig?

Både blandt ofre for psykopater og blandt fagfolk er der bred enighed om, at psykopaten kaster sin kærlighed på mennesker, der besidder personlige egenskaber og personlighedstræk, som han eller hun ikke selv har

Mens Dracula suger blod ud af mennesker, suger psykopaten livskraft ud af dig. Det er nemlig ikke nogen tilfældighed, at han eller hun kaster sin kærlighed på dig. Du har noget, som psykopaten har brug for, og det er dine positive, personlige egenskaber. Disse egenskaber kan være omtanke for andre, samvittighed, empati, omsorgsevne, livsglæde og mange andre positive sider ved din personlighed.

Det virker som om, psykopaten ønsker at fortære disse egenskaber indtil offeret er tømt og ikke har mere at give. Det skriver den anonyme, norske blogger 'Daniel' på psykopaten.info.

Alternativt tror psykopaten, at han eller hun selv kan få disse positive, menneskelige træk ved at befinde sig tæt på offeret. Måske kan egenskaberne smitte af på psykopaten ved tæt og hyppig kontakt med det menneske, der besidder egenskaberne.

Disse mennesker styrer psykopaten udenom
Psykopaten kaster ikke sin kærlighed på hvem-som-helst, selv om både ressourcestærke og ressourcesvage mennesker kan blive ofre for en psykopat. Derfor kan både rige og fattige, tykke og tynde, ældre og unge, kvinder og mænd blive fanget i psykopatens spind – afhængigt af, hvad psykopaten higer efter.

Imidlertid er det ifølge den norske blogger ikke alle mennesker, som psykopaten vil kaste sin kærlighed på. Han eller hun vil eksempelvis hurtigt trække sig fra mennesker, som formår at sætte tydelige og stærke personlige grænser.

Psykopaten vil også undgå at kaste sin kærlighed på mennesker, som ikke er generøse og har noget at give andre. Det samme gælder mennesker med lav tolerance for mærkelig opførsel. Psykopaten forelsker sig heller ikke i egoistiske eller selvoptagede mennesker, der ikke ser andre end sig selv.

En indbygget radar
Psykopaten har ifølge den norske blogger en indbygget radar, der skiller fårene fra bukkene. Det er en ekstra udviklet sans, som gør, at han eller hun undgår selvoptagede mennesker. Psykopaten er effektiv og bruger ikke sit krudt på dem.

I stedet udvælger psykopaten sit offer lidt på samme måde, som en arbejdsgiver vælger nye medarbejdere via en slags jobinterview. Det kan ske ved, at psykopaten fortæller en tårevædet historie om sig selv for at se, hvordan offeret reagerer. Psykopaten får på den måde et indtryk af, i hvilken grad offeret evner at føle empati og omsorg.

Mennesker med klare grænser vil allerede tidligt i processen ryste psykopaten af sig. De tænker ’wow, jeg har kendt dig i en time, og du fortæller mig allerede om din voldelige mor.’ Disse mennesker vil trække sig fra psykopaten, mens mennesker uden klare grænser vil undertrykke faresignalerne. De bemærker dem, men de har ikke hjerte til at afvise psykopaten. Det er mennesker, der sætter andre menneskers behov over deres egne.

Pas på, hvis du er ubeskyttet eller i sorg
Psykopaten vil meget tidligt i jeres relation evaluere dine personlige egenskaber. Samtidig har psykopaten blik for, om du som menneske er ubeskyttet og i sorg.

Du kan ifølge den norske blogger være ubeskyttet, hvis du er flyttet til et nyt sted eller har et utilstrækkeligt socialt netværk. For psykopaten er det vigtigt, at du står alene, så han eller hun kan isolere dig og manipulere med dig. Hvis du har et stort socialt netværk, bliver det sværere at lægge beslag på din tid. I den situation må psykopaten dele dig med andre og dermed arbejde meget hårdere for at få din opmærksomhed.

Et rigt socialt liv betyder også, at du får impulser fra andre, som vil kunne gøre dig opmærksom på, at psykopaten faktisk ikke er god for dig. Dette vil psykopaten for enhver pris undgå.

Psykopaten dulmer din smerte
Hvis du er i sorg, er det ensbetydende med, at du for nylig har gennemgået en eller anden form for tab. Sorg og ensomhed skaber et behov for lindring. Det bruger psykopaten som en indgangsport til dit liv. Han eller hun vil fra starten finde dine sår og lindre dem.

Ifølge den norske blogger vil ikke alle ofre for psykopater genkende, at de var ensomme eller i sorg, da de mødte psykopaten. Alligevel var der noget ved dig, som psykopaten har opfattet som sorg og sårbarhed, selv om det ikke stemte overens med din egen oplevelse af dit liv. Ellers ville han eller hun ikke have udvalgt dig.

Kilde: Psykopaten.info