Flot ærespris til powerkvinden fra Malawi

Powerkvindernes samarbejdspartner Jean Petersen modtog i dag en ærepris for mere end 30 års arbejde med at styrke etniske minoritetskvinder. Prisvinderen er en pioner og har været mentor for mange unge kvinder i Danmark med rødder fra alverdens lande

Jean resprisJean Petersen var tydeligt rørt, da hun i dag modtog en flot og velfortjent ærespris for mere end 30 års arbejde med at styrke kvinder i Danmark med anden etnisk baggrund.

9. november 2019

"Etniske kvinder er stærke og vil gerne bidrage til det danske samfund."

Sådan lød det, da organisationen 'Verdens kvinder i Danmark' i dag overrakte hæderspriser til tre enestående og stærke kvinder med etnisk minoritetsbaggrund.

Prisoverrækkelserne fandt sted ved en højtidelighed på Comwell Hotel Holte. Kvinderne modtog et diplom, en smuk buket og et æble i træ. Æblet symboliserer 'Alma'- prisen, idet navnet Alma bliver brugt i mange kulturer. Alma betyder 'æble'.

Den første pris - årets Almapris - gik til Fatima Sheekh, som oprindeligt er flygtning fra Somalia. Hun har været en hjørnesten i stiftelsen og udviklingen af adskillige foreninger i Danmark, hvor hun aktivt har inddraget indvandrerkvinder. Prisvinderen er en rollemodel for flere generationer af somaliske kvinder i Danmark. Prisen blev overrakt af debattør og tidligere MF, Yildiz Akdogan, som er en af de første kvinder med anden etnisk oprindelse, der blev indvalgt i Folketinget.

Den anden pris - Æresprisen - gik til Jean Petersen, der oprindeligt kommer fra Malawi. Hun har i 30 år arbejdet utrætteligt for ligestilling og for at styrke kvinder, og blev i forbindelse med prisoverrækkelse omtalt som en powerkvinde, ildsjæl, pioner og mentor for kvinder fra hele verden. Prisvinderen har gennem årene inspireret kvinder med vidt forskellig etnicitet til at stå på egne ben og blive økonomisk uafhængige. Jean Petersen har i mange år arbejdet indenfor ældreplejen og har været aktiv i fagbevægelsen og på talerstolen. Hun har bidraget både til dokumentarfilm og bøger. I dag er hun gået på pension, men arbejder med at hjælpe ældre kvinder i sit hjemland Malawi, som lever i fattigdom, på familiens nåde og nogen gange endda udstødt af samfundet som hekse. Jean har også været med til at starte en skole i Malawi for forældreløse børn. Læs interview:'Stærke tips fra powerkvinden fra Afrika >>

Den tredje pris - Venskabsprisen - gik til Tiaheswery Thiaharaja, som for 30 år siden flygtede fra krig i Sri Lanka. Hun har arbejdet aktivt for ligestilling, solidaritet og hjælp til dem, der har havnet i en ulykkelig situation. Hun får Venskabsprisen blandt andet for sin forbløffende tiltro til andre mennesker: Hun ser det gode i andre og bringer mennesker sammen.

Arrangementet er støttet af FIU-Ligestilling og Comwell Hotels

Verdens kvinderJean Petersen (til venstre) modtog Verdens Kvinders 'Ærespris', mens Tiaheswery Thiaharaja (midt for) modtog 'Venskabsprisen'. Fatima Sheekh (til højre) modtog årets 'Almapris'. Alle kvinder modtog priserne for deres arbejde med at styrke kvinder med anden etnisk baggrund i Danmark