Vitha Weitemeyer, praktiserende psykolog: Når drømmen er bristet

Vitha Weitemeyer er praktiserende psykolog med et særligt fokus på temaet kvinder der elsker for meget. Hun er forfatter til bogen "Forelsket i en drøm - når kærlighed bliver til besættelse" og til bogen 'Når drømmen er bristet - sorg og styrke efter et svært parforhold', 15. marts 2022

Vitha Weitemeyer 2022

Vitha Weitemeyer, cand. psych.

Vitha har fokus på problematikken ”Kvinder der elsker for meget”og leder terapeutiske udviklingsgrupper med udgangspunkt i dette tema.

"At elske" betyder, at vi nærer stærke, dybe og ægte følelser for en anden person.

At ”elske for meget” betyder, at vi tiltrækkes af mænd, vi vil redde. Vi tilsidesætter os selv i et parforhold; vi ignorerer egne grænser, behov og ønsker. Og vi ender med at blive vrede og frustrerede, med et nedslidt selvværd.

Kvinden, der ”elsker for meget” er blevet besat af at få et andet menneske til at forandre sig. Hun drives af frygt for at blive forladt og overset, frygt for ikke at være værd at elske.

Umødte behov og overlevelsesstrategier fra opvæksten påvirker ubevidst vores parforhold.

Kvinder der elsker for meget undertrykker sider af sig selv og forsøger samtidig mere eller mindre ubevidst at styre og kontrollere deres partner.

Forandring begynder med accept. Når vi kan rumme det sårede barn i os selv, og når vi kan forsone os med det, der var, giver det os styrke og frihed til at leve vores eget liv.

Vitha er uddannet i Familieopstillinger (ved Bertold og Gabriele Ulsamer) og bruger det i sit arbejde med temagrupper for kvinder, der elsker for meget.

Du kan købe Vitha Weitemeyers bøger her

Nr drmmen er bristet forside

Besøg bogens hjemmeside >>

Læs Vithas essey om kvinder, der elsker for meget her på Powerkvinderne.dk

Vithaweitemeyer.dk