Top 10: Det skal du vide om psykisk vold

Det er forfærdeligt at leve i et psykisk voldeligt parforhold, fordi du bliver hjernevasket til at tro, at alt er din skyld, og at du ikke fortjener bedre. Sådan lyder det fra britiske coach og forfatter Annie Kaszina

vejen til helvede dreamstime xs 54919690

Hvis du til daglig lever med kritik, nedgøringer, trusler, kolde blikke og indebrændt tavshed, er der stor sandsynlighed for, at du befinder du dig på en ensrettet vej med kurs mod helvede.

Sådan lyder det fra den britiske coach Annie Kaszina, der i mange år har coachet og rådgivet kvinder i psykisk voldelige parforhold.

Kaszinas bedste råd til dig, der lever med psykisk terror bag hjemmets fire vægge, er at opgive håbet om, at dit parforhold på mirakuløs vis bliver bedre. I stedet gælder det om at komme ud af forholdet, så du kan få dit liv tilbage. Psykisk vold er utrolig skadelig både for din psykiske sundhed og for dit fysiske velvære. Det er der specielt 10 grunde til:

  1. Psykisk vold er ganske FORFÆRDELIG: Det er grusomt, når et andet menneske får dig til at føle dig dårlig og værdiløs. Hvis du lever med psykisk vold, oplever du igen og igen, at din partner opfører sig helt uacceptabelt dårligt over for dig. Derfor føler du dig smadret.

  2. Du vænner dig til at blive dårligt behandlet: Du vænner dig til langt mere følelsesmæssig smerte, end andre mennesker tåler. Hvis ikke det var sådan, var du gået din vej for længe siden. Dit psykisk voldelige parforhold er ikke godt for dig, og det er ikke din skyld, at det har udviklet sig, som det har. Du har gjort det så godt, du kunne, men du lever i en giftig atmosfære.

  3. Formålet med den psykiske vold er, at få dig til at føle dig værdiløs: Du føler dig ikke værdiløs, fordi du er værdiløs. Du føler dig værdiløs, fordi din partner har hjernevasket dig til at tænke sådan om dig selv.

  4. Et psykisk voldeligt forhold er noget rigtig skidt: En psykisk voldelig partner har fokus på, hvad du kan gøre for ham eller hende. Det er vigtigere, at du opfylder din partners behov, end det er, hvem du er som menneske, og hvordan jeres parforhold kan blive bedre.

  5. Vejen er ensrettet: Det psykisk voldelige parforhold bevæger sig i en retning, og det er i retning af helvede. Det er utænkeligt, at forholdet på magisk vis bliver bedre.

  6. Det er ikke din skyld: Dengang du forelskede dig i din partner, havde du ingen anelse om, hvordan jeres forhold ville udvikle sig. Du skal vide, at det ikke er din skyld, at din partner opfører sig, som han eller hun gør. Det er jo heller ikke din skyld, når et lille barn får et raserianfald. Derfor er det på tide, at du vælger ikke at påtage dig skylden for alt muligt. Det er dit ansvar at passe godt på dig selv. Det er IKKE dit ansvar at håndtere et andet menneskes følelser, blot fordi han eller hun ikke selv er i stand til det.

  7. Du er ikke tvunget til at blive sammen med din partner: Vi kan have mange forskellige grunde til at blive sammen med en psykisk voldelig partner. Vores fokus kan være på, hvad vi vil miste, hvis vi forlader ham eller hende. Her kan vi glemme, hvad vi vil miste, hvis vi bliver sammen med denne partner.

  8. Sandheden om et psykisk voldeligt parforhold: Hvis du bliver i et psykisk voldeligt parforhold, vil koste det koste dig din psykiske sundhed og dit fysiske velvære. Det vil koste dig din lykke, din selvrespekt og din mulighed for at blive elsket og værdsat. Det vil koste dig din chance for at skabe et liv, du kan være stolt af. Og hvad får du til gengæld?

  9. Du er ikke så nedbrudt, håbløs og patetisk, at du er ude af stand til at handle: I et psykisk voldeligt forhold træder du vande for at holde dig selv flydende, men du gør det med en tung rygsæk på ryggen. Rygsækken er fyldt med din partners ubehageligheder, din ulykke, negativitet, skyld og skam. Ikke underligt, at du savner energi og føler, at du er ved at drukne. Så snart du forlader din partner, kan du begynde at smide rygsækken, få din energi tilbage og bruge dine kræfter på at genskabe et godt liv for dig selv. Der er ikke nogen, der kan få dig til at føle dig så dårligt tilpas, som en psykisk voldelig partner er i stand til.

  10. Du kan blive mere lykkelig, end du lige nu er i stand til at forestille dig: Din psykisk voldelige partner har hjernevasket dig til at tro, at du kun kan blive lykkelig, hvis han eller hun er tilfreds med dig. Den overbevisning vil garantere dig livslang ulykke. Du har ingen anelse om, hvor let det vil være for dig at blive glad igen og vedblive med at være det. Det eneste, der  forhindrer dig i at være glad, er den rolle, som psykisk vold i øjeblikket spiller i dit liv.

Kilde: AnnieKaszina.com og 'Elsker du en tyran'

Elsker du en tyran - forside-500x500

 

 

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce